Inici Societat Dones amb Empenta celebra el seu 20è aniversari

Dones amb Empenta celebra el seu 20è aniversari

COMPARTIR

L’entitat Dones amb Empenta celebrarà aquest dijous 15 de desembre els seus vint anys d’activitat amb un acte obert a tothom a l’edifici de l’Adoberia Bella d’Igualada  a dos quarts de set de la tarda.

Durant l’acte, l’entitat presentarà la memòria d’aquests 20 anys amb un document que recull la història de l’entitat. També es comptarà amb una exposició de cartells d’alguns dels serveis que l’entitat ha desenvolupat durant aquests 20 anys, hi haurà música en directe i moltes sorpreses més.

L’entitat convida a tothom a participar de l’acte i conèixer la seva història. Dones amb Empenta va néixer l’any 1996 com una associació oberta a les inquietuds i necessitats de les dones, un espai per treballar i generar canvis. L’objectiu inicial era oferir espais de trobada i de participació cultural a les dones i dinamitzar i treballar aspectes relatius al gènere. Ja en els primers mesos de funcionament, dones en greus situacions de violència masclista varen dirigir-se a l’entitat en recerca de suport, doncs no existia en la comarca cap recurs ni públic ni privat que atengués situacions de discriminació i violència masclista. Així, els primers anys l’activitat es va estructurar en un grup de trobada i de suport a les dones que acudien a l’associació i que va ser precursor del primer programa d’atenció professional de l’entitat: l’Equip d’Atenció a la Dona. Progressivament, Dones Amb Empenta ha anat ampliant els seus serveis, diversificant el públic a qui s’adreça i adaptant-se a les necessitats emergents. Actualment, DAE treballa mitjançant programes de sensibilització i prevenció social, atenció i formació dirigit tant a dones, com a joves, famílies i professionals de diferents àmbits interessats a formar els seus equips en perspectiva de gènere.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*