Inici Destacats La compositora aranesa Alidé Sans obrirà les Músiques de butxaca de tardor

La compositora aranesa Alidé Sans obrirà les Músiques de butxaca de tardor

COMPARTIR

Reprenem els concerts de Músiques de butxaca el pròxim divendres 4 d’octubre amb el concert de la compositora i cantant aranesa, Alidé Sans en gira de presentació del seu segon disc ‘Henerècla’ (Hètaman, 2018).

Alidé Sans, acompanyada del seu inseparable guitarrista Paulin Courtial, presentarà el seu segon treball tres anys després d’haver debutat amb el disc ‘Eth Paradís ei en tu’. Tota una revelació musical de ritmes i influències de músiques del món, cantant en occità (aranès).

Habitual en l’escena musical occitana i cada vegada més en la catalana, Alidé ha portar el seu só al llarg dels Països Catalans, Occitània, Euskadi, Itàlia, Alemanya, Luxemburg i EEUU.

Alidé Sans descriu l’àlbum com un “alè d’aire fresc que baixa de les muntanyes”, i també explica que a Henerècla “hi ha una forta presència de la natura que ho pinta tot amb els seus colors”. “Aigua infinita” és la cançó que enceta el disc, seguida de vuit temes més que versen sobre el respecte al paisatge i al deure de “no exigir a la natura el que volem i quan ho volem”. Henerècla no oblida tampoc el context polític i històric que viu Catalunya en algun dels seus temes, i també situa el feminisme i l’empoderament de la dona com a pilars bàsics de la seva música.

Musicalment, només hi entren en joc dues guitarres clàssiques, un acordió diatònic i les veus; una instrumentació senzilla però suficient que, gràcies a la sonoritat electroacústica que ja es palpava a l’anterior àlbum, aconsegueix guanyar en matisos amb molt poc. El reggae, el hip-hop i la cançó d’autor hi continuen sent presents, estils que es sincronitzen per transmetre un missatge “d’amor en totes les direccions” i amb un so cent per cent artesanal.

En paraules d’Alidé Sans: “Aquest disc ha estat una maduració tant musical com personal”.

El concert se celebrarà a les 23 h al Teatre Municipal l’Ateneu.

El preu de l’entrada del concert és de 12 € amb gintònic inclòs i de 10 € pels socis de l’Ateneu, Cineclub, Amics del Teatre de l’Aurora i Òmnium Cultural.

Les entrades es poden comprar online a través de www.musiquesdebutxaca.cat, anticipades a Secretaria de l’Ateneu o mitja hora abans del concert a taquilla.

L’Ateneu Igualadí organitza les Músiques de butxaca amb la col·laboració i patrocini de: Ajuntament d’Igualada, Òmnium Cultural, Van Bruc International, Renda Urbana, Acústic, Cafè de l’Ateneu, Primeras Marcas, Supermas, Enric Martí Videoproduccions, Canal Taronja, Ràdio Igualada, Infoanoia.cat, AnoiaDiari, Veu de l’Anoia i Fruiteria Pilar.

FER UN COMENTARI

*