Inici Destacats Els candidats a l’alcaldia d’Igualada es mesuren al clàssic debat de l’Ateneu

Els candidats a l’alcaldia d’Igualada es mesuren al clàssic debat de l’Ateneu

COMPARTIR

Fotos: Manel Marimon i Gomis

El Teatre Municipal l’Ateneu va viure dimarts al vespre una de les cites imprescindibles de les eleccions municipals a Igualada: el debat de l’Ateneu. Al voltant de 90 minuts en els que els candidats a l’alcaldia de la capital de l’Anoia van exposar les línies bàsiques dels respectius programes animats per les respectives “aficions” repartides pel teatre. Cap novetat entre els discursos dels candidats, que van verbalitzar tot allò que ja han dit en campanya o al llarg del darrer mandat. Ho van fer en un clima de cordialitat i amb estones de bon humor, conscients que malgrat ser una cita cabdal de la campanya, la immensa majoria de l’auditori ja té el vot més que decidit.

Cadascun dels candidats va entrar pel passadís central del Teatre Municipal de l’Ateneu al ritme d’una cançó que cadascun d’ells havia triat. La moderadora del debat, Mar Martí -presidenta del Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central-, els rebia a l’escenari amb una breu pregunta: perquè vol ser alcalde d’Igualada?.

A partir d’aquí s’iniciava el debat amb una dinàmica que deixava a l’atzar l’ordre en què els candidats obrien cada ronda temàtica. L’atzar també intervenia a l’hora de definir l’ordre dels temes a debatre. La primera candidata, Carmen Manchón (Valents) va escollir una bola que contenia el bloc de promoció econòmica. Entre el sòl industrial i els retrets a Marc Castells acusant-lo de no haver portat indústries, els candidats van consumir els primers dels 10 que tenien cadascun d’ells al conjunt del debat.

Reciclatge, sostenibilitat i zones blanques van monopolitzar els següents minuts del debat. L’alcalde i candidat a la reelecció, Marc Castells (Junts per Igualada), va aconseguir portar el debat al seu terreny, arribant a plantejar a la resta de candidats si eliminarien o no les zones blanques que havia fet el seu govern. Les respostes clares no van abundar ni aquí ni en tot el debat. En el cas de la sostenibilitat, a la pregunta de si el reciclatge havia de ser obligatori només Pau Ortínez (Poble Actiu) va respondre -afirmativament-.

La mobilitat es va debatre entre retrets de Castells a Alba Vergés (ERC) a propòsit del servei de Monbus Hispano Igualadina. Els republicans es continuen queixant del servei i critiquen que Castells no hagi rescatat la concessió, mentre l’alcalde li va recordar que ara el govern de la Generalitat estava tot en mans d’ERC. El tren gran va centrar també el debat sobre mobilitat.

En l’àmbit de l’habitatge, els partits a l’oposició van criticar que Marc Castells no hagi fet ni un sol habitatge públic en 12 anys de govern, mentre Castells va arremetre contra els seus adversaris pel fet de no haver aprovat la seva proposta de modificar el planejament urbanístic per fer habitatges a les plantes baixes.

La cultura, la seguretat i els serveis sanitaris i sociosanitaris van ocupar la recta final del debat abans del darrer minut en el que tots van llençar el darrer missatge. En aquest punt, la moderadora va aturar el debat quan des del públic hi va haver xiulades cap a Carmen Manchón quan va fer servir el castellà en la seva intervenció.

El debat, organitzat per l’Ateneu Igualadí amb la col·laboració d’Infoanoia, AnoiaDiari, La Veu de l’Anoia, Canal Taronja Anoia i Ràdio Igualada, va acabar amb la tradicional foto de família dels candidats.

FER UN COMENTARI

*