Inici Cartes dels lectors Última empenta per salvar-los la vida!

Última empenta per salvar-los la vida!

COMPARTIR

Ara farà un any que la Dolors i jo (Presidenta i Vicepresidenta de l’APAN –Associació de Protecció d’Animals de l’Anoia) vam deixar la Protectora en mans d’una nova Junta.

Durant vint-i-dos anys l’Apan va absorbir la gran part de les nostres vides. Hem deixat el refugi…però fins el dia que ens enterrin no deixarem de lluitar pels drets dels animals.

Avui no us parlo en nom de l’Apan , us parlo en nom d’una altra Associació: MONGATS.

MONGATS és una Associació que va néixer ja fa una colla d’anys a Santa Margarida de Montbui i s’ha anat estenent fins a arribar a la Torre de Claramunt. Fins a dia d’avui han estat treballant amb cases d’acollida, però ara tenen l’oportunitat de tenir el seu propi refugi a la Torre de Claramunt.

Fa uns mesos l’Ajuntament de la Torre de Claramunt va dedicar una partida dels pressupostos a diferents projectes. MONGATS va presentar el seu projecte per a construir un refugi de gats al municipi. Els dos projectes amb major nombre de vots es podien fer realitat.

Durant varis dies vam anar porta per porta a explicar a tots els veïns que sabem que s’estimen els animals, el projecte de MONGATS. Vam aconseguir molt suport, però malauradament vam quedar a 3 vots del segon projecte guanyador.

El desànim i la frustració van poder primer amb nosaltres, no hi hauria llar per ells. Haurien de continuar vivint i morint al carrer. Malgrat el gran esforç que vam fer no ens en vam sortir.

Passat aquest tràngol sabíem que havíem de continuar lluitant com fos, no els hi podíem fallar, les seves vides depenen de nosaltres.

L’Ajuntament de la Torre de Claramunt, veient el gran nombre de persones que volen una llar pels gats abandonats, s’ha mostrat igualment obert a col·laborar amb MONGATS en aquest projecte posant un terreny a disposició.

MONGATS per la seva banda s’ha dedicat a vendre roses i fer altres activitats per recollir diners i nosaltres hem mirat de trobar ajuda de les associacions animalistes que coneixem a l’estranger, però en aquests moments es troben totes bolcades en treure animals d’Ucraïna.

Ens falta molt poc per arribar…ja no sabem on més trucar, per això fem aquesta crida. Si aconseguim els restants 9.500 Euros ben aviat MONGATS podrà començar a treure gats del carrer…

Aquests 9.500 Euros es dedicaran a: reconstruir la valla, fer una doble porta, posar una casa de fusta, una zona de quarantenes i vallar el sostre per a que els gats no puguin saltar a fora i ningú pugui entrar a fer mal als animals.

Sabem que ho podem aconseguir si els doneu un cop de mà, per petit que sigui. Una mica d’aquí i una mica d’allà fins que arribem a posar la darrera pedra.

Podeu fer els vostres petits, mitjans o grans donatius per Bizum 0034 643 08 00 11 o al Teaming de MONGATS: www.teaming.net/mongats?lang=es_ES.

I pels que son de la vella escola també hi hem pensat:

Podeu fer una transferència al compte de MONGATS a la Caixa:

ES27 2100 0374 6601 0101 8401

Assumpte: construcció refugi

Per últim us voldria parlar del llibre que ha escrit la Manoli Alvarez, Presidenta de MONGATS.

«Mi nombre es Rey» és un conte que explica la vida d’un gat del carrer que va tenir la sort de topar-se amb persones generoses que li van salvar la vida. De fet aquest conte vol ser un homenatge a totes aquelles persones que ajuden els animals de manera altruista. Els diners obtinguts amb la venda es destinen integrament al pagament de factures veterinàries. Es vendrà a les llibreries, fires i a través del Facebook de MONGATS (Mongats La Torre i Mongats Montbuí)

Núria Ferrer

Ex-Vicepresidenta APAN (Associació de Protecció d’Animals de l’Anoia)

 

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*