Inici Cartes dels lectors Comunicat d’ANC, Súmate i El Foment sobre la protesta al Consell Comarcal...

Comunicat d’ANC, Súmate i El Foment sobre la protesta al Consell Comarcal de l’Anoia

COMPARTIR

L’ANC Anoia, Súmate i el Casal Popular El Foment volem deixar clar, a través d’aquest comunicat, que no és norma ni manera d’actuar de cap d’aquestes tres institucions proferir insults i improperis a cap càrrec electe escollit democràticament pels ciutadans, sigui del partit que sigui.

Davant de la carta feta pública pel PSC Anoia – Candidatura de Progrés en relació al ple del Consell Comarcal del passat 19 de juliol, en què s’afirma que les persones que es van manifestar van proferir insults com ara “fills de puta, zorra i guarros” als consellers i conselleres, aquestes tres entitats volem aclarir que, en cap cas, va ser una actitud generalitzada dels concentrats i que els insults van venir de persones aïllades i de forma totalment espontània.

ANC, Súmate i Casal El Foment condemnem els insults en totes les seves formes i molt especialment els de caire masclista.

Volem recordar que la manifestació, que va aplegar una vuitantena de persones que es van concentrar de manera pacífica, tenia per objectiu protestar enèrgicament contra els pactes (en aquest cas contra el pacte entre JxCat i PSC-Candidatura de Progrés)que han fet TOTS els partits independentistes –ERC, JxCat i la CUP- amb els repressors.

Amb els que apliquen i donen suport al 155; amb els que fan costat a l’extrema dreta; amb aquells que no condemnen que tinguem presos/es polítics i exiliats/es; amb aquells que multen i denuncien als catalans per enganxar cartells l’1-O o penjar llaços grocs; amb aquells que creuen que són demòcrates, tenen actituds tant poc democràtiques i ho demostren a diari. Si es predica que sigui amb l’exemple.

Sembla que sorprèn quan la ciutadania pren la paraula mes enllà dels vots dipositats cada quatre anys. No estan gaire acostumats.

Tots sabem que l’aplicació de l’article 155 ha suposat un perjudici i un retrocés en tots els àmbits (sanitat, educació, seguretat, etc.) als més de 7,5 milions de catalans que vivim a Catalunya, les conseqüències del qual encara estem patint.Alhora també volem denunciar que els partits que lluitaven per la independència ara no sabem on són.

Volem una societat democràtica que pugui expressar la seva opinió i sigui crítica amb el mal fer dels polítics als quals vam donar els nostres vots i n’han fet un ús partidista només per assegurar-se una cadira. Així ho vàrem expressar al manifest que es va llegir al final de la concentració del passat 19 de juliol davant del Consell Comarcal de l’Anoia.

ANC Anoia, Súmate i el Casal Popular El Foment

FER UN COMENTARI

*