Inici Destacats El Consell Comarcal arrenca el programa Treball i Formació amb 36 participants

El Consell Comarcal arrenca el programa Treball i Formació amb 36 participants

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia ha començat una nova edició del Programa Treball i Formació, subvecionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, que dona feina i formació a 36 anoiencs seleccionats d’entre més de 120 sol·licitants. A tots se’ls ha fet un contracte d’un any per treballar tant al Consell Comarcal com a diversos ajuntaments de l’Anoia. Durant aquests mesos, a més, faran 60 hores de formació dins del seu horari laboral, guanyant al mateix temps experiència laboral i coneixements teòrico-pràctics.

L’ens comarcal ha decidit tornar a convocar places per a aquest programa atès que en anys anteriors s’ha assolit l’objectiu, especialment en el cas d’aquelles persones que pertanyen als col·lectius amb més risc d’exclusió laboral o social. En aquest sentit, la convocatòria anticipada 2023 manté els quatre grans grups de destinataris: persones en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació (PANP), persones destinatàries de la Renda Garantida de la Ciutadania (PRGC), dones en situació d’atur i en situació de violència masclista, dones en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació (DONA) i persones més grans de 52 anys que estiguin en situació d’atur (MG52).

D’acord amb l’ordre que regula el programa, el Consell Comarcal de l’Anoia desenvoluparà projectes, d’una banda, de rehabilitació, millora i condicionament de zones urbanes i naturals de la comarca de l’Anoia, relacionats amb la seguretat viària, la mobilitat, la millora paisatgística i, molt especialment, el reforç de la naturalització dels espais públics i la millora de la qualitat mediambiental. També continuarà amb projectes d’acompanyament i suport a la ciutadania, que tenen per objectiu facilitar la comunicació amb l’administració i fer que la relació amb els ciutadans sigui més àgil, més senzilla i més fluida, i que compten amb la participació de 19 municipis de la comarca: Santa Margarida de Montbui, Masquefa, la Torre de Claramunt, Capellades, Cabrera d’Anoia, Calaf, els Hostalets de Pierola, Òdena, la Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia, el Bruc, la Llacuna, Carme, Jorba, Castellolí, Rubió, els Prats de Rei, Montmaneu i Pujalt.

El programa Treball i Formació també permet que els participants puguin tenir un acompanyament específic adaptat a les seves característiques i necessitats pròpies. Una atenció integral i transversal que, majoritàriament, es fa de manera individualitzada i en serveis especialitzats, i que té com a objectiu el benestar personal i emocional de la persona però que també garantir la seva plena inclusió social. I, en aquest aspecte, l’apoderament de la persona amb l’adquisició de competències sociolaborals es converteix en una part important de la reafirmació personal necessària per a assolir l’objectiu d’integració en la societat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*