Inici Cartes dels lectors “Fills de puta, zorra, guarros”

“Fills de puta, zorra, guarros”

COMPARTIR

Amb el crit de «fills de puta», «zorra» i «guarros» una trentena de persones convocades per l’ANC, el Casal Popular el Foment i Súmate, van rebre diferents consellers i conselleres que assistien al ple de votació del Consell Comarcal de l’Anoia aquest divendres. Es tracta d’una escena mai vista a la nostra comarca en els 40 anys que portem de democràcia municipal. I és una escena que no hem vist quan ERC i la CUP han intentat fer pactes amb el PSC mateix en alguns municipis o quan ERC ha obtingut una alcaldia de la comarca amb el suport de Ciutadans. Quin és el criteri de l’ANC per organitzar manifestacions? Les convoca a mida dels interessos, només, d’alguns partits?

Els qui tant s’omplen la boca amb la paraula democràcia farien bé de mirar-se al mirall i preguntar-se si insultar conselleres i consellers de diferents partits escollits democràticament pels ciutadans i ciutadanes de tot l’Anoia és la manera de defensar la democràcia. Això va de democràcia? Doncs el pacte que s’ha produit al Consell Comarcal entre JxCat i PSC-Candidatura de Progrés és democràtic i representa «el poble». Representa “el poble” perquè aquest acord suma la majoria absoluta dels vots dels anoiencs i anoienques. I és un pacte que té com a objectiu millorar la vida de la gent amb actuacions en promoció econòmica, comunicacions, política social, educació, feminisme, LGTBI, transició energètica i tants altres reptes que té l’Anoia.

Un cop iniciat el ple, des de l’ANC es va interrompre diverses vegades amb l’objectiu de suspendre’l, el que suposa un precedent antidemocràtic inèdit a l’Anoia: impedir, amb crits, insults i xiulets, la constitució del govern d’una institució pública com és el Consell Comarcal és un precedent molt perillós. Vol dir impedir que més de 117.000 ciutadans i ciutadanes de la comarca tinguin un govern que treballi per ells i els representi. Llibertat d’expressió? Tota. Voler impedir l’elecció democràtica d’un govern elegit a partir del resultat votat a les urnes? Inadmissible.

Després del ple de divendres, emplacem l’ANC, el Casino Popular el Foment, Súmate i els membres d’ERC i la CUP que eren a la manifestació, a que reflexionin sobre quina societat volem i quina comarca volem. Quan l’únic argument polític és cridar «fills de puta», «zorra» o «guarros» a representants públics, vol dir que cal fer molta pedagogia del què és la política i la democràcia. Apropiar-se i repetir la paraula democràcia no et fa ser democràtic. El que et fa ser democràtic és expressar la teva opinió amb llibertat i, alhora, ser capaç de respectar les persones escollides a les urnes i el funcionament de les institucions públiques. Això sí que va de democràcia.

PSC Anoia – Candidatura de Progrés

COMPARTIR

5 COMENTARIS

  1. Vosaltres no teniu cap legitimitat per parlar de democracia, senyors i senyores del PSOE. La cal viva no es democracia, reformar la constitució amb nocturnitat i alevosia junt amb la dreta(be, també sou dreta, aixi que aixo concretament es normal) sense passar pels ciutadans per priorititzar el pagament dels interessos del deute per sobre del benestar de la gent no es democracia, fer pagar les bojeries i ambició desmesurada dels bancs als contribuents no es democracia. El 155 no es democratic, i tantes altres coses que heu fet. I no, tampoc es democratic fer-se arreglar el propi carrer just abans de les municipals, senyora Trucharte, o ficar a Vilanova en un projecte(PMUR3) que de la manera que el permeten dur a terme, sera un gran perjudici per al poble, quan podria haver estat un benefici. Pero sobretot, el que no es democratic, es ignorar la voluntat dels votants, pactant amb vostés, els carcellers dels presos politics, els que aplaudeixen al indigne Borbó quan ens insulta i pretén humiliar-nos a tots, després d’haver permes, o ordenat, que s’apallissi a gent pacifica que només estaven exercint un DRET HUMÀ FONAMENTAL. I aquesta critica no va per vostés, va per als també indignes representants del PdCat i d’ERC, que son CONTRA QUI PROTESTAVEM. No es creguin sempre el centre del mon, que no erem alla per vostés. I per cert, ja sabem que us encanta mentir, pero no colará, perque les mentides tenen les potes molt curtes. Quatre insults per part dels mes exhaltats no marquen la tonica de la manifestació, per mes que vulgueu fer-vos les victimes. Per desgracia, els mossos us protegien a vosaltres, les lleis(pensades sempre per afavorir als poderosos) us protegeixen, i nosaltres, la gent, no tenim a ningú que ens protegeixi de vosaltres, que només sou per les cadires i els sous, no perque us importem gens.

  2. M’he deixat de llegir la carta on condemneu que piquin a iaies per votar en el referèndum de l’u d’octubre. Se’m deu haver passat, no?
    Apa macos, una abraçada.

FER UN COMENTARI

*