Inici Destacats Un projecte europeu vol fer de l’Anoia una de les 26 ‘perles...

Un projecte europeu vol fer de l’Anoia una de les 26 ‘perles de la Mediterrània’

COMPARTIR

La comarca de l’Anoia, juntament amb Les Garrigues i la Ribera d’Ebre, formaran part del projecte europeu Med Pearls, que té com a objectiu la creació de 26 experiències turístiques en diversos països del Mediterrani, que tindran com a finalitat posicionar internacionalment la Mediterrània com a destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism.

El projecte està liderat per l’Agència Catalana del Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement, encapçalat per la igualadina Àngels Chacón. S’adreça especialment a les “Destinations Management Companies” que tinguin capacitat per crear productes Slow Tourism, i a start-ups locals i emprenedors que puguin desenvolupar solucions TIC per integrar-les en els nous productes turístics.

A més de les comarques catalanes, formen part del projecte organitzacions de territoris d’Egipte, Grècia, Jordània, Itàlia i Palestina. Es tracta de crear 26 perles del Mediterrani, a les que dona nom el projecte. Aquestes experiències tindran com a finalitat posicionar internacionalment la Mediterrània com a destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism, a partir de la cooperació público-privada.

En aquest sentit, les experiències pilot que formin part d’aquest projecte es desenvoluparan sota els mateixos criteris de qualitat i hauran de basar-se i impulsar l’Slow Tourism, una tipologia de turisme responsable i sostenible que posa èmfasi en promoure i involucrar les economies locals per tal de donar a conèixer experiències turístiques culturals i naturals, tot respectant els llocs visitats. Aquesta és la mateixa filosofia que s’ha exposat des de l’Ajuntament d’Igualada i la plataforma Airbnb per justificar el seu acord de col·laboració, signat fa prop d’un any.

El projecte té un pressupost global de 3 milions d’euros i una durada de 36 mesos.

Les empreses catalanes que formin part d’aquesta prova pilot rebran formació en creació de producte turístic; podran realitzar viatges de benchmarking amb les altres experiències que formen part del projecte; rebran assessorament tecnològic; participaran en fires, workshops i altres activitats de promoció turística; i entraran a formar part d’un programa de cross selling amb la resta de socis, adreçat a tercers mercats com els Països Nòrdics, Estats Units i Canadà, Rússia i Àsia.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  • TURISME TRANQUIL
   pero en cap cas dona la amplitud de significat que dona SLOW .
   No s ha de traduir tot.En Catala hi han paraules que nomes entenem el seu significat nosaltres i no ens agrada que ho tradueixin no ?.
   Deixem que tot sigui com ha de ser i no com imaginem que voldrien que fos.Ments Obertes !!!

FER UN COMENTARI

*