Inici Destacats Es presenta el nucli de suport de la CUP als Hostalets de...

Es presenta el nucli de suport de la CUP als Hostalets de Pierola

COMPARTIR

Aquest dissabte dia 8 d’octubre en un acte públic a la Torre del Senyor Enric s’ha presentat el nucli de suport de la CUP a Hostalets de Pierola. L’acte, en que han intervingut diversos membres de l’assemblea local de la localitat, ha comptat també amb les intervencions de la diputada Laia Estrada i de la regidora de Piera, Julia Bueno.

Estrada, que abans de ser diputada ha tingut una llarga trajectòria com a militant de l’esquerra independentista a Tarragona, ha explicat que el projecte de la CUP forma part de la tradició política de l’esquerra independentista i que té com a principal signe d’identitat el seu funcionament assembleari i la seva vocació de transformació social. La diputada ha posat en valor la tasca de l’assemblea local d’Hostalets i ha subratllat que és imprescindible que la CUP sigui als ajuntaments per tal «de ser una pedra a la sabata dels poderosos i de les empreses de l’IBEX 35» a qui cal apartar de la gestió dels serveis públics. La diputada de la CUP ha recordat que ens trobem davant d’una triple crisis (econòmica, ecològica i democràtica) i que la formació de l’esquerra independentista no està aquí «només per lluitar per un país lliure sinó per lluitar per un país just en el que valgui la pena viure».

Julia Bueno per la seva banda ha explicat l’experiència de Piera i la necessitat de que sorgeixin noves assemblees cupaires amb vocació de ser a les institucions per tal de «denunciar les males pràctiques i la connivència dels partits tradicionals amb els poder econòmics». Posant en valor l’ànima municipalista de la formació, la regidora de Piera ha volgut destacar la necessitat de recuperar la gestió pública de molts serveis que es troben externalitzats i ha volgut insistir en la necessitat de la participació constant que implica el funcionament assembleari de la CUP. Bueno ha recordat que la CUP «treballa colze a colze amb el món associatiu i que una gran part de la tasca es fa fora de les institucions».

Durant l’acte han intervingut Toni Carol i Jennifer Villoria com a portaveus de la nova assemblea cupaire. Villoria ha destacat que la CUP és l’alternativa necessària per Hostalets i que han nascut per fer polítiques socials, ecologistes i feministes que assegurin una bona qualitat de vida per a les classes populars de la vila en front de la crisis social i econòmica. La CUP d’Hostalets, ha volgut posar l’accent en la necessitat de crear espais comunitaris al municipi en front d’un sistema capitalista «que ofega les classes treballadores». De la mateixa manera, en la seva presentació la CUP ha volgut destacar «la manca d’habitatge públic, la necessitat d’incentivar el comerç local i l’urgència de polítiques que fomentin la inserció garantint drets per a totes les persones independentment de la seva procedència, gènere o origen».

Per la seva banda, Toni Carol ha aprofitat per convidar a tots als assistents a l’assemblea que el nucli de suport de la CUP celebrarà el proper dia 23 d’octubre a les 11h a a la Torre del Senyor Enric.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*