Inici Destacats Podis i rècords pel Club Natació Igualada al Campionat de Catalunya

Podis i rècords pel Club Natació Igualada al Campionat de Catalunya

Del 12 al 15 de desembre s’ha disputat a les instal·lacions del Club Natació Barcelona el Campionat de Catalunya d’Hivern Júnior-Infantil. Aquesta és la primera cita important de la temporada que serveix com a test per veure com estan els nedadors en aquesta primera part del curs i amb l’objectiu principal de rebaixar cadascú les seves marques personals, aconseguir les mínimes estatals per al campionat d’Espanya d’hivern i aconseguir la millor posició per categoria, optant a entrar a les finals i medalles en cada una de les proves disputades.

El Club Natació Igualada ha classificat 11 nedadors per aquest campionat i els resultats en general han sigut molt bons. Destaquem en primer lloc la 8a posició aconseguida com a Club en la categoria Infantil dins del classificació general entre els més de 60 clubs classificats.

A nivell individual destaquen les 5 medalles aconseguides per Mikel Pérez en les proves de 50, 100 i 200 esquena, en 50 lliures i en el 4×100 lliures. També les 4 mínimes estatals per participar en el proper CE d’hivern.

A continuació també la gran actuació i medalla de la nedadora Carla Perianes en aquest campionat, aconseguint entrar en totes les finals A de les proves que participava i unes destacades 2a i 4a posició en les proves de 100 i 200 papallona. En la primera, amb un temps de 1.06.86, aconsegueix també mínima per participar al CE d’hivern.

Tres medalles més per Diego Perdomo en les proves de 50 i 100 esquena i el relleu de 4×100 lliures, amb MMP en gairebé totes les proves que ha participat i tres mínimes estatals en les proves d’esquena.

Miquel Gil ha sigut l’últim nedador en aconseguir dues mínimes pel campionat d’Espanya en les proves de 50m lliures amb un temps de 25.68 i 100m lliures amb 55.84. També ha aconseguit entrar a tres finals amb una 4a i una 6a posició. L’actuació del Miquel va ser fonamental per aconseguir també la medalla en el relleu del 4x100m lliures.

L’última medalla va ser per Aitor Bustos, quart integrant del relleu masculí de 4×100 lliures. Després d’una magnífica participació en la edició anterior del Campionat de Catalunya d’estiu, l’Aitor arribava lesionat a aquest campionat. El seu esforç i compromís amb l’equip l’han fet treballar molt dur aquestes dues últimes setmanes per recuperar mínimament la lesió i poder participar amb els seus companys en aquest relleu. Malauradament, en la participació individual, l’Aitor no ha pogut competir al seu nivell i ja es prepara pensant en la següent oportunitat.

Gran actuació també de la Martina Oliva, aconseguint rebaixar les seves marques en les proves de 50 i 100 lliures, 50 papallona i 50 esquena i una molt destacable 12a posició en 50 papallona, aconseguint així acostar-se cada cop més a les posicions de dalt. La Martina va participar també en la prova de 100 esquena i en els tres relleus femenins de l’Igualada.

També la Júlia Monclús va aconseguir bons resultats en les proves de papallona. Destaca la 5a posició aconseguida en la prova de 200 amb un temps de 2:40.56, a menys d’un segon de les posicions del podi i molt aprop de la mínima estatal. També va participar en les proves de 50 braça, 100m papallona i el relleu de 4×100 estils.

La Jéssica Rodríguez venia d’una gran actuació en el Campionat de Catalunya de fons celebrat a Mataró el dia 1 de desembre. En aquest campionat la Jéssica va participar en les proves de 800 i 1500 lliures, on ella es especialista. Va aconseguir rebaixar en varis segons la seva marca personal i va aconseguir una 9a i 7a posició de Catalunya. En aquest campionat va participar en les proves de 50 i 200 braça amb MMP en les dues, la prova de 200 i 400 lliures i en els 400 estils. Per acabar va participar en els tres relleus de l’equip femení.

En categoria Júnior tenim la participació de l’Aina Méndez en les proves de 100 lliures, 50 papallona i 50 esquena. Tot i no arribar a aquests campionats en l’estat de forma d’anteriors edicions i amb menys sessions d’entrenament de preparació ha aconseguit MMP en la prova de 50 papallona amb un temps de 35.37.

La Inés Fernandes ha saltat a l’aigua a les proves de 50, 100, 200 i 400 lliures i les de 50 esquena i papallona. La millor noticia per la Inés és que per fi ha pogut participar sense molèsties en un Campionat de Catalunya, ja que venia d’un llarg període de recuperació després d’una operació de genoll. Aquest campionat a servit per veure que la Inés torna a competir, i a més a un nivell per sobre del que s’esperava. L’objectiu a partir d’ara és tornar a entrenar per recuperar el nivell i intentar millorar les seves marques a partir de la propera competició.

També en categoria Júnior ha nedat l’Igor Tobal en les proves de 50, 100 i 200 esquena, els 100 i 200 papallona, el 200 i 400 lliures i el 400 estils. En aquesta última és on l’Igor va aconseguir el millor registre amb una marca de 4.47.68, aconseguint rebaixar la seva MMP en més de 5 segons i aconseguint la mínima per disputar el proper Campionat d’Espanya Júnior a Sabadell.

Per acabar, citar la participació de la Noa Otero i la Marta Mateos en les proves de 4×200 i 4×100 lliures respectivament. Tot i que amb les seves marques no van poder optar a participar en les proves individuals, la seva actuació va ser molt important per els resultats obtinguts en les proves de relleus.

Com a últim detall dir que en aquest campionat els nedadors del club han aconseguit batre fins a 5 rècords històrics d’Igualada en les diferents proves i categories.