Inici Societat La Pobla de Claramunt aprova el seu Document únic de protecció civil...

La Pobla de Claramunt aprova el seu Document únic de protecció civil municipal

COMPARTIR

Una ventada, un incendi forestal, inundacions o accidents químics són situacions de risc, que poden afectar potencialment a qualsevol municipi, davant de les quals és imprescindible poder donar una resposta adequada. Amb la voluntat de comptar amb la planificació necessària, el ple municipal de la Pobla de Claramunt ha aprovat el seu Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM). Aquest document recull les qüestions relacionades amb la protecció civil en el municipi i inclou tots els riscos que l’afecten. Un cop aprovat a l’Ajuntament, el DUPROCIM ha de ser homologat per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya i posteriorment es duran a terme les actuacions necessàries per a la seva implantació.

Després de la seva aprovació al consistori, l’alcalde, Antoni Mabras, ha volgut destacar “que disposar del document era una prioritat que ens havíem plantejat. Crec que com a administració una de les nostres primeres obligacions ha de ser sempre vetllar pel benestar de les persones i la seguretat dels seus béns davant de qualsevol incidència. Ara podem dir que al nostre municipi aquest benestar i aquesta seguretat estan més garantits gràcies al treball que hem dut a terme amb els tècnics municipals per a redactar el DUPROCIM”.

Pel que fa al seu contingut, el document conté informació sobre l’organització municipal, analitza els riscos que s’hi puguin donar així com els elements i àrees vulnerables i estableix els procediments operatius que s’han de seguir en cada ocasió. De la mateixa manera també incorporar fitxes d’actuació per a cadascun dels riscos detectats amb cartografia específica i un directori telefònic, un catàleg dels mitjans i recursos dels quals es disposa i consells d’autoprotecció adreçats a la població.

FER UN COMENTARI

*