Inici Societat Més de 2.000 anoiencs a ‘La Diada del Sí’

Més de 2.000 anoiencs a ‘La Diada del Sí’

COMPARTIR

Un total de 38 autocars han transportat prop de 2.000 anoiencs a la manifestació organitzada per les entitats sobiranistes amb motiu de l’11 de setembre, batejada com “La Diada del Sí”. L’Assemblea Nacional Catalana ha estat la responsable de la gran majoria dels vehicles, als que s’ha d’afegir els organitzats per entitats com el Casal Popular d’Igualada, El Foment. La colla dels Moixiganguers d’Igualada s’ha sumat novament a la convocatòria i ha fet diferents construccions en un dels trams del Passeig de Gràcia. A més, a la participació anoienca cal afegir les persones que s’han desplaçat en transport públic o en vehicles particulars. En l’àmbit institucional, alcaldes com el d’Igualada o Masquefa, Marc Castells i Xavier Boquete respectivament, s’han sumat a la mobilització.

Tot i que els carrers estaven plens abans, a les cinc de la tarda s’ha iniciat l’acte, després d’un minut de silenci que s’ha fet en record de les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del 27 d’agost passat. L’himne dels segadors, interpretat pels integrants de l’Orfeó Català i els milers de manifestants, ha estat seguit de ‘Louisiana o els camps de cotó’, interpretat pels Amics de les Arts.

Les quatre lones, una amb el símbol d’una urna i la inscripció ‘Referèndum és democràcia’, una altra amb un colom i la inscripció ‘Pau i llibertat’, i les altres dues amb la paraula ‘Sí’, han començat a córrer per sobre de la gent a les 17.14 h fins arribar al punt central de la cruïlla, entre el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó. La creu simbolitza, segons els organitzadors, «un immens signe Més» com a reflex de «totes les oportunitats del nou estat en forma de república que ens espera a les paperetes del referèndum».

Fotos: Dani Grados / ANC / Igualada per la Independència / Moixiganguers d’Igualada

FER UN COMENTARI

*