Inici Destacats ERC commemora a Igualada el sisè aniversari de l’1-O amb Oriol Junqueras

ERC commemora a Igualada el sisè aniversari de l’1-O amb Oriol Junqueras

COMPARTIR

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha alertat aquest dissabte, vigília de l’1-O, que l’amnistia és «necessària» per aconseguir el reconeixement internacional i un pas «imprescindible», però alhora ha avisat que no es pot renunciar a l’autodeterminació. Pel líder republicà, l’amnistia és un pas més i «no és el punt final» del procés per a «l’alliberament nacional» i per a la construcció de la república catalana. En aquest sentit, ha subratllat que ERC no vol ni pot renunciar a la independència. Junqueras ha reivindicat l’1-O i ha fet una crida a eixamplar la base per obtenir el reconeixement de l’Estat i de la comunitat internacional. «Hem de ser més, no hi ha cap alternativa», ha subratllat.

En un acte de partit des d’Igualada, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que el seu partit no renunciarà a defensar l’autodeterminació. El republicà ha donat per descomptada l’amnistia i ha dit que, si és així, és perquè abans hi ha hagut els indults i les reformes en el codi penal.

Pel president d’ERC, l’amnistia és «imprescindible». Ara bé, avisa que «no és ni serà un punt final en el procés d’alliberament nacional» del país. «No és cap punt final, és just el contrari: és un pas més. Un pas imprescindible per poder disputar amb condicions d’igualtat el tram de camí que encara queda per a la independència del país», ha subratllat.

Junqueras ha insistit en què el seu partit «no vol ni pot» renunciar al dret a l’autodeterminació perquè, diu, «ens és inalienable i perquè ens pertany». «Fins i tot en el cas que alguns d’aquest país no el vulguin exercir», ha afegit.

«Cal ser més»

Però el líder republicà també ha avisat que, per assolir la independència, cal «ser més». «El nostre objectiu és ser més per ser més forts en termes democràtics i no hi ha cap altra alternativa», ha subratllat.

A l’acte d’Igualada també hi ha intervingut amb un vídeo enregistrat la secretària general del partit, Marta Rovira, qui ha qualificat l’1-O de «gesta col·lectiva». Per Rovira, l’1-O és «un punt polític de no retorn»: «No hi ha marxa enrere. És impossible tornar enrere en l’exercici de l’autodeterminació, un punt de no retorn en la història política».

Nia Escolà / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*