Inici Destacats L’ANC acusa Marc Castells de «trencar la disciplina de vot per una...

L’ANC acusa Marc Castells de «trencar la disciplina de vot per una cadira i un sou a la Diputació»

COMPARTIR

La territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Igualada ha reclamat a Junts que trenqui amb Impulsem Penedès pel pacte de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, amb PSC i Comuns a la Diputació de Barcelona.

L’ANC argumenta que «a poc a poc, l’espai espanyolista i reaccionari contra l’independentisme, ha anat acumulant les seves forces al voltant del Partit dels Socialistes de Catalunya. Malgrat el pas per Ciutadans a l’entorn del darrer assalt republicà, les forces de l’espanyolisme han escollit al PSC-PSOE com a força política aglutinadora». Per a l’ANC, doncs, «a partir d’aquí, qualsevol pacte amb una força com el PSC és un atac a la identitat nacional catalana, al seu procés d’independència i un reforç de l’espanyolisme en forma de crossa política. Certes dinàmiques són doncs perilloses per què en l’intent d’aconseguir el poder a qualsevol preu, els nostres partits aparquen el seu projecte nacional i abracen a l’autonomisme (i al Règim Constitucional del 1978)».

L’ANC va viure «amb estupor» la constitució de la Diputació de Barcelona el passat dijous. Lluïsa Moret (PSC) serà la presidenta i Marc Castells ha aconseguit una vicepresiència a canvi del seu suport al govern de PSC i Comuns. Junts no va mantenir el pacte del darrer mandat amb els socialistes a la Diputació, però l’ANC lamenta que «Castells ha trencat la disciplina de vot per una cadira i un sou de Vicepresident a la Diputació».

L’Assemblea Nacional Catalana d’Igualada demana a l’executiva de Junts per Catalunya a Igualada que es desmarqui del moviment de Marc Castells, trencant l’acord amb Impulsem el Penedès i constituint un Grup Municipal propi a l’Ajuntament d’Igualada. «Un grup que rebutgi la governança amb el PSOE i que aposti per l’entesa amb organitzacions independentistes sense renunciar a participar del govern de la ciutat, si així li plau», sosté l’ANC.

En cas de no realitzar-se aquest moviment a curt termini, l’ANC ha anunciat que considerarà que Junts per Catalunya valida aquesta estratègia de Castells i ho farà saber als seus associats i associades de la ciutat abans de les eleccions generals del proper 23 de juliol. L’ANC treballarà a Igualada per marcar una agenda republicana a l’administració municipal al llarg de tot el mandat per fer posicionar als regidors i regidores independentistes del consistori.

1 COMENTARI

 1. EMBOLICA QUE FA FORT (1). Ja no entén casi res, i no és extrany el alt grau d’abstencionisme de la gent cada vegada més desncantada de la política (i dels polítics que sembla només pensem en ells mateixos i els qui les envolten, acumulen càrrecs i sous). Marc Castells (un clar exemple: de professió „polític“, no va acabar la carrera universitària i sempres ha treballat amb càrrecs políticis) es va presentar a l’alcaldia d‘Igualada, si no vaig errat amb tanta confusió, amb la candidatura JUNTS per IGUALADA, i no JUNTS PER CATALUNYA.
  IMPULSEM EL PENEDÉS, des de l’ANOIA, ja fa temps que m’he perdut, malgrat alguns esforços (2)

  Tant de bó, malgrat tot, les diferents formacions i grups polítics siguin capaços de practicar el DIÀLEG, PACTE i CONSENS, en benefici de la gran majoria de la població (particularment el més vulnerables social i econòmicamen), donant solucions a temes tant deixats com l’aprovació de un nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) d‘Igualada dels 1986 (més de 36 anys !!!), el DECLIVI INDUSTRIAL de l’Anoia, que no remunta, amb una indústria innovadora, efients, sostenible, creadora de ocupació de qualitat.

  Masa demanar, somiar ?. S’incia un nou cicle de 4 anys. Veurem el balanç que resulta ….

  (1) de la Wikipedia

  EMBOLICA QUE FA FORT (títol original: A Fine Mess) és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Blake Edwards, estrenada l’any 1986. Ha estat doblada al català.

  Argument[modifica]
  Dos lladregots intenten manipular una cursa de cavalls en un hipòdrom on s’està rodant una pel·lícula. Un dels actors, mentre planeja apoderar-se dels diners de les carreres té una aventura amb la xicota d’un gàngster que també està involucrat en l’assumpte.

  (2) pegunta al chatGPT:
  impulsem penedes anoia

  I’m sorry, but the phrase «impulsem penedes anoia» does not appear to be a coherent question or statement. It seems to be a combination of different words or terms without clear context or meaning.

  If you could provide more information or clarify your question, I’d be happy to try and assist you. Feel free to provide more details or ask a specific question related to «Penedès» or «Anoia,» as these are regions in Catalonia, Spain, known for their wine production, among other things.

  clarifico: impulsem penedes des de l’anoia

  Sembla que hi ha hagut un error en la teva pregunta o missatge. «Impulsem Penedès des de l’Anoia» no té un significat clar ni semblant en el context que has proporcionat. Potser volies expressar alguna cosa diferent o fer una altra pregunta relacionada amb el Penedès o l’Anoia?

  Si tens alguna pregunta específica sobre aquesta regió de Catalunya o sobre qualsevol altre tema, estic aquí per ajudar-te. Si us plau, proporciona més informació o torna a formular la teva pregunta. Estic a la teva disposició!

  algú pot proporcionar més informació ?? coherent, amb sentit (meaning)

FER UN COMENTARI

*