Inici Destacats L’oposició bloqueja els pressupostos de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, que...

L’oposició bloqueja els pressupostos de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, que haurà de prorrogar els de l’any passat

COMPARTIR

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt haurà de prorrogar el seu pressupost municipal de l’any passat aquest 2021 després que els regidors a l’oposició (Avancem i el regidor no adscrit) votessin en contra dels comptes públics proposats per l’equip de govern (Participa! i PSC) al darrer ple municipal.

A través d’un comunicat, el govern lamentar que l’oposició va votar en contra “sense haver realitzat propostes per a la seva elaboració” i això suposa que les noves inversions “hauran de ser aprovades de manera individual a través de de modificacions de crèdit i amb un considerable increment del treball administratiu”.

El govern ha explicat que les inversions que es proposaven i que queden en suspens són, entre d’altres, l’adequació del Corral de la Farga al barri del Xaró, la instal·lació d’enllumenat públic a l’entrada del barri de les Garrigues o la redacció del projecte executiu per a crear un centre de dia per a la gent gran a Cal Coca. A més també es contemplaven diverses actuacions per a la millora de les voreres de diferents vies del municipi per a potenciar l’accessibilitat i la mobilitat.

Davant la situació en minoria de l’equip de govern, el passat 7 de gener l’alcalde i regidor d’Hisenda, Antoni Mabras, convidava a Avancem i al regidor no adscrit en una reunió a estudiar els pressupostos i a proposar aquelles esmenes i aportacions que permetessin tirar endavant una previsió de despesa consensuada.

Durant el ple el propi Mabras lamentava que “els representants d’Avancem no havien tornat a mostrar interès al respecte i que el regidor no adscrit després de demanar informació complementària sobre l’estat d’execució del pressupost del 2020, que se li va proporcionar per part del Govern, mai ha presentat cap projecte propi elaborat per poder-lo incloure en el pressupost del 2021”. Després d’un recés al ple en el qual es provaven d’assolir encara els acords necessaris per a aprovar els comptes, es mantenia el punt de l’ordre del dia sense que s’aconseguís una majoria.

Després de la sessió plenària, l’alcalde assegurava que “tot i que avui ens ho han posat més difícil, mantenim la voluntat de continuar tirant endavant el projecte de municipi que endegàvem amb aquest mandat. Confio en que la resta de representants municipals optin també per una voluntat constructiva i que no neguin al poble el seu desenvolupament. Com sempre hem fet, deixem les portes obertes al diàleg i a la participació per tal d’assolir acords”.

FER UN COMENTARI

*