Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada aprova la pujada d’impostos amb indignació al carrer

L’Ajuntament d’Igualada aprova la pujada d’impostos amb indignació al carrer

COMPARTIR

Fotos: Manel Marimon i Gomis

Centenars de persones s’han concentrat aquest dimarts a Igualada per protestar en contra la pujada d’impostos prevista per l’equip de govern (Junts per Igualada). La protesta s’ha iniciat a les 19 h, una hora abans de la celebració del ple dels pressupostos. De mitjana, les taxes i impostos pujaran un 8,9%, tot i que un dels increments més forts es preveia amb l’IBI. Un acord entre Junts per Igualada i Igualada Som-hi (PSC) ha permès rebaixar en 4 punts la pujada de l’IBI i finalment serà del 7% i no de l’11% com es preveia inicialment. A les portes del consistori s’han viscut moments de tensió amb manifestants que volien entrar. Finalment, una setantena de persones ha pogut accedir a la sala de plens.

El ple s’ha iniciat a les 20:00. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha estat increpat pel públic assistent i al cap de 45 minuts ha suspès la sessió i ha marxat de la sala entre crits que demanaven la seva dimissió.

Al cap d’una hora, la sessió s’ha reprès fins a completar l’ordre del dia que contemplava l’aprovació dels pressupostos i les polèmiques ordenances fiscals per l’any vinent. El ple ha finalitzat a dos quarts de dues de la matinada.

5 COMENTARIS

 1. El més indignant és que a les elecciones d’aquest any no és va comentar absolutamente res d’això.
  Penso que en Castells mai ha sigut gaire de fiar. Va arribar al poder amb una guerra cainita contra els seus propis correligionarios de partit. S’han fet inversions (en la meva opinió) innecessàries: carril bici, parc amb llac artificial inclós,…potser els electors haurien preferir menys abusos impositaris que aquestes infraestructures.
  Castells va resumir en la seva primera legislatura el que sería la seva declaració d’intencions: economia, economia i economia. Pot-ser a la seva «Carrera de la Vida» ( tal com va aclarir a la demanda de quina carrera universitària gaudia, també a la primera legislatura) veía que suspendria l’asignatura d’economia tres vegades i ja es sap, tres vegades suspés, esgotades sis convocatòries, al carrer …
  Dimiteix Castells, encara que sigui només per dignitat (o pot ser ara en el llenguatge políticament correcta la paraula «dignitat» ja no és apte?). Tens suficientes endolls a la política per conservar la petita fortuna que has vingut amasant amb la teva tasca (dolenta, però tasca, en definitiva) amb un d’aquests innumerables càrrecs innecessaris que la política crea a costa dels ciutadans de a peu. Aprofitau, aquí ja no et volen mes que els teus acòlits,…

 2. Quan s’establirä un test psicotècnic i de formació i aptutud per dedicar-se a la política?
  Segur que ara hi ha una munió de paräsits, feristeles i delinqüents, consumats o potencials.
  Exigim NETEJA i filtres ben espessos!!! Es el ppble qui ha de controlar als polítics i no a l’inrevés!!!

 3. Caldria veure, de tota aquella munió de gent que va protestar el dimarts, quants van votar aquell noiet que amb els seus vots el van fer alcalde. Ja es hora que obrin el ulls els inocents «enganyats» per aquest noiet desaprensiu i vividor, que sense professió coneguda, farà el possible per posar mà a la caixa i ell viure amb l’esquena dreta. Votar a una «personeta» que es presenta sense cap referent i credencial fiable comporta despres el resultat de ser estafats. Doncs qui el va votar, ara a disfrutar de lo votat!

FER UN COMENTARI

*