Inici Destacats La liquidació del pressupost del 2015 enfronta govern i un grup de...

La liquidació del pressupost del 2015 enfronta govern i un grup de l’oposició a la Pobla

COMPARTIR

El grup municipal Junts per la Pobla-Candidatura de Progrés ha acusat el govern de la Pobla de Claramunt (CiU), d’anomalies en la liquidació del pressupost de l’any 2015. La primera, segons exposen en un comunicat, és que la liquidació es va aprovar el setembre de 2016 i no es va presentar a la Comissió Especial de Comptes en la que hi ha representants de tots els grups municipals fins sis mesos després.

El grup de l’oposició va detectar “greus i suficientment importants” anomalies sobre les que va presentar al·legacions. Entre aquestes hi ha “desviacions del 15%, 17%; 25% i 33% de més en l’execució d’algunes obres”, unes modificacions sobre les que “no hi ha informe de justificació”. Junts per la Pobla també assegura que “s’havia atribuït despeses a partides que no corresponien”.

El comunicat també lamenta que encara no s’ha convocat de nou la Comissió de Comptes per resoldre les al·legacions presentades, que està pendent la liquidació del pressupost de 2016 i que encara no s’ha aprovat el pressupost de l’any en curs.

L’equip de govern ha respost, a través d’un comunicat, que “la demora temporal en l’aprovació de la liquidació del pressupost no és cap anomalia” sinó que és comuna en altres ens locals i que, en el cas de la Pobla, es deu a “l’acumulació de treball en la secretaria-intervenció durant el primer semestre de 2016”. El govern acusa el grup de l’oposició de no distingir entre la liquidació del pressupost municipal i el compte general i explica que “les al·legacions presentades pel regidor ho van ser en relació al compte general de 2015, i no pas a la liquidació” i afegeix que seran contestades al proper ple.

El govern de CiU acusa el regidor de Junts per la Pobla de fer “afirmacions gratuïtes i sense proves en relació a suposades desviacions en l’execució d’obres” i lamenta que ha fet públiques les seves afirmacions abans de rebre la resposta a les seves al·legacions. Aquesta actitud, segons el govern, demostra que “no sembla que tingui per objecte obtenir la informació que demana, sinó la d’intentar enganyar els poblatans i les poblatanes i l’opinió pública”.

En relació a l’aprovació de la liquidació de 2016 i del pressupost de 2017, el govern municipal recorda que l’Ajuntament va estar sense secretari-interventor entre finals de 2016 i prinicipis de 2017 i preveu “properament” l’aprovació de tots dos documents.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*