Inici Societat Jorba farà una consulta entre els veïns sobre l’ampliació de sòl industrial...

Jorba farà una consulta entre els veïns sobre l’ampliació de sòl industrial i la implantació de renovables

COMPARTIR
Les zones de Jorba, a banda i banda de l'A-2, on es podria planificar nou sòl industrial. Mar Martí / ACN

El ple de l’Ajuntament de Jorba ha aprovat per unanimitat organitzar una consulta popular múltiple i no referendària sobre l’ampliació de sòl industrial al municipi i la implantació d’energies renovables. Des del consistori informen que acceptaran el resultat que surti de la consulta. La votació se celebrarà el 24 d’octubre i podran participar-hi tots els veïns empadronats al municipi majors de 16 anys. La consulta formularà dues preguntes. En primer lloc, preguntarà si els veïns estan d’acord en classificar 46 hectàrees de sòl industrial i, en segon lloc, es preguntarà si l’Ajuntament de Jorba s’ha d’oposar als grans projectes d’energies renovables que afecten el municipi.

La consulta popular múltiple i no referendària formularà dues preguntes: Esteu d’acord que el Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena classifiqui 46 hectàrees de sòl industrial al Parc Tecnològic Igualada-Jorba? Esteu d’acord que l’Ajuntament de Jorba s’oposi als grans projectes d’energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?

La data fixada per la votació és el 24 d’octubre i hi podran participar tots els jorbencs empadronats al municipi, majors de 16 anys, incloses les persones que els compleixin el mateix dia de la votació. L’Ajuntament també ha previst la modalitat de votació anticipada que podrà fer-se durant la setmana abans, del 18 al 22 d’octubre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Jorba.

Com a totes les consultes no referendàries, el resultat d’aquesta consulta múltiple no serà vinculant, però l’Ajuntament pren el compromís «d’acceptar-ne el resultat, valorar-lo globalment tenint en compte la participació i obrar conseqüentment amb el resultat de cada una d’elles, sempre en el marc de la normativa vigent i dins de les seves competències».

L’Ajuntament farà una campanya informativa de caràcter institucional per donar a conèixer el procés participatiu i les regles específiques de participació. Asseguren que «en cap cas podrà influir sobre l’orientació de les respostes, garantint la democràcia, pluralitat, transparència i rigor jurídic de les votacions». Tant la campanya com el debat públic tindran com a finalitat la informació i el contrast de posicions sobre els temes sobre els quals es preguntarà al procés participatiu.

El passat mes de maig el ple de l’Ajuntament va aprovar assumir i ampliar la proposta de consulta que havia plantejat la plataforma ciutadana Jorba Reflexiona en relació a l’ampliació de sòl industrial del municipi.

FER UN COMENTARI

*