Inici Societat Infermeres d’atenció primària recorren les escoles de l’Anoia per promoure hàbits saludables...

Infermeres d’atenció primària recorren les escoles de l’Anoia per promoure hàbits saludables entre els infants

COMPARTIR

Dues infermeres del Servei d’Atenció Primària Anoia de l’Institut Català de la Salut (ICS) Catalunya Central seran les encarregades de promoure hàbits de vida saludables entre els alumnes d’educació infantil de les escoles de la comarca al llarg d’aquest curs. Es tracta d’una acció que forma part del programa Infància i dieta mediterrània (INFADIMED) impulsat per l’ICS per lluitar contra l’obesitat infantil i la contaminació del medi ambient.

Aquest any han engegat el programa a l’Anoia les infermeres d’Atenció Primària Fanni Vich i Marta Montero, que recorreran els centres educatius CEIP Gabriel Castellà, Escola de la Mare del Diví Pastor d’Igualada i CEIP Marquès de la Pobla de Capellades, amb l’objectiu de realitzar educació sanitària sobre temes d’alimentació, hàbits saludables i medi ambient. Faran cinc sessions a cada classe d’educació infantil (I3, I4 i I5), repartides durant el curs, per treballar el tema a través de pel·lícules de dibuixos i altre material lúdic.

El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, ja s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevalença del sobrepès infantil, considerat el problema de salut més freqüent als països industrialitzats i el que més comorbiditat associa, a curt i a llarg termini, fins a convertir-se en un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI.

Les dues infermeres referents del programa INFADIMED a l’Anoia també formaran la resta d’infermeres d’Atenció Primària de la comarca per donar continuïtat al Programa en altres escoles del territori el curs vinent.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*