Inici Societat La plataforma ‘Montbui per una sanitat digna’ es manifesta per recuperar serveis...

La plataforma ‘Montbui per una sanitat digna’ es manifesta per recuperar serveis al CAP del municipi

COMPARTIR

Prop de 400 montbuiencs i montbuienques van desafiar el fred i es van manifestar pels carrers de Montbui i Igualada divendres a la tarda per reivindicar que el CAP montbuienc recuperi els serveis de què disposava abans de la pandèmia de covid-19.

La marxa va convocar-la la Plataforma «Montbui per una sanitat digna», i va enfilar per la carretera de Valls fins a Igualada, passant per l’Av. Balmes i per la illeta central del Passeig Verdaguer -on s’hi van sumar afegir més manifestants-, arribant davant el CAP Igualada Sud, on els manifestants van llegir un manifest reivindicatiu i van explicar la posició immobilista fins el moment de les persones responsables en el territori del Departament de Salut respecte a aquest tema.

Els portaveus de la Plataforma van assenyalar que «es faran totes les activitats reivindicatives que siguin necessàries perquè tornin al CAP Montbui tots els serveis que teníem: pediatria, urgències de cap de setmana, servei de ginecologia i traumatologia, etc. Volem que d’una vegada per totes es prioritzi la salut de les persones de Montbui. Paguem impostos i mereixem uns serveis públics de qualitat».

Durant la marxa es van cridar consignes en defensa de la salut pública, a favor dels seus professionals, i en contra de la precarització dels serveis públics de salut, i dels seus gestors.

Cal remarcar la presència unitària de representants polítics de tots els grups amb representació municipal en el consistori montbuienc. També hi van ser representades la gran majoria de les entitats més importants del municipi.

FER UN COMENTARI

*