Inici Destacats Famílies en situació de vulnerabilitat es formen en eficiència energètica de la...

Famílies en situació de vulnerabilitat es formen en eficiència energètica de la mà de l’Ajuntament d’Igualada

COMPARTIR

La setmana del 27 de novembre al 1 de desembre, la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada ha organitzat tres tallers per millorar l’eficiència energètica dirigit a famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. És una de les accions que es van dissenyar recentment a la comissió de treball per garantir els subministraments bàsics.

La gestió de les situacions de pobresa energètica és complexa, perquè s’ha de resoldre des de la dimensió energètica, social i econòmica. No hi ha una única forma per fer front a les situacions de vulnerabilitat, però hi ha experiències i pràctiques que donen una resposta correctiva o preventiva en matèria d’eficiència energètica de la llar.

El primer taller va ser sobre el subministrament elèctric i va ser impartit per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), donant eines per interpretar les factures, modalitats de contractació d’energia elèctrica, consells per estalviar electricitat i informació del Bo Social.

El segon taller el va organitzar la cooperativa Tarpuna. Va ser un taller adreçat al Kasal de Joves, ensenyant-los a fabricar dispositius de mesura del consum d’energia i qualitat ambiental, per tal que cadascun dels participants puguin fer la descoberta energètica de casa seva i d’aquesta manera estalviar energia.

I el tercer taller va fer referència específicament a l’aigua. Un tècnic de la companyia Aigua de Rigat els va aportar alguns consells per interpretar la factura d’aquest servei i els va explicar com es pot saber si el consum d’aigua s’apropa al que s’anomena consum domèstic responsable, 100 litres d’aigua per persona i dia, i conèixer quines són les bonificacions que existeixen actualment per a usos domèstics, entre altres aspectes que poden contribuir a l’estalvi en la factura.

FER UN COMENTARI

*