Inici Destacats Marc Castells defensa l’augment d’impostos per mantenir els serveis i la salut...

Marc Castells defensa l’augment d’impostos per mantenir els serveis i la salut financera de l’Ajuntament

COMPARTIR

Junts per Igualada i Igualada Som-hi han segellat un acord per aprovar els pressupostos per al 2024 en el ple que se celebrarà aquest dimarts al vespre. El pacte suposa que l’increment de l’IBI sigui més moderat del que s’havia previst inicialment i passa de l’11% al 7%. També s’ha pactat un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos que estan buits permanentment, tot i que es manté la pujada del 28% en la taxa de les escombraries. Castells s’ha mostrat molt crític amb Poble Actiu (CUP) que ha acusat de mentiders quan asseguren que a Igualada s’apugen els impostos per pagar els sous del govern municipal. «La CUP s’ha convertit en el Vox polític a Igualada», denuncia Castells, tot afegint que fan un discurs «demagògic i populista».

El govern municipal d’Igualada va presentar la setmana passada una proposta de pressupostos que contemplaven un increment generalitzat de les taxes i impostos. De mitjana, es proposava apujar un 8,9% la majoria de taxes i impostos, tot i que n’hi havia alguns que tenien un increment més significatiu com l’IBI (11%) o la taxa d’escombraries (28%). L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dimarts que han arribat a un acord amb Igualada Som-hi (PSC) per aprovar els números, ja que a Junts per Igualada els falta un regidor per tenir majoria.

L’acord contempla, entre d’altres, que la pujada de l’IBI sigui més moderada. Així, en comptes de l’increment de l’11% previst inicialment, s’ha pactat que la pujada sigui del 7%. També s’ha acordat aplicar un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos que estan buits permanentment a Igualada per facilitar l’accés a l’habitatge i augmentar el lloguer disponible. Un altre dels acords és que el pagament de l’IBI es podrà fraccionar en quatre parts al llarg de l’any i no només en dues.

Castells ha dit que la pujada d’impostos a Igualada s’emmarca en un context generalitzat a tot Catalunya. «Hi ha un crit d’alarma al món municipal català per l’infrafinançament a què ens tenen sotmesos el govern espanyol i català», lamenta el batlle. Castells també ha explicat que han confluït diverses casuístiques com el fet que en els darrers 4 anys l’IPC ha pujat un 14% o que en els darrers dos anys els sous dels funcionaris han pujat un 9%, un fet que ha posat un increment de 2,2 MEUR per a les arques municipals.

Per tant, l’alcalde ha exposat que han hagut d’incrementar les taxes i impostos per poder «quadrar el pressupost» i, al mateix temps, no traspassar «dues línies vermelles»: «que tots els indicadors economicofinancers continuïn en verd i que es mantingui la qualitat de vida a la ciutat». Castells també ha deixat clar que no volen «deixar ningú enrere» i, per tant, els números «afecten de manera transversal a totes les regidories a excepció d’aquelles que tenen a veure amb què les persones més vulnerables continuïn cobertes».

«La CUP s’ha convertit en el Vox polític a Igualada»

Castells s’ha mostrat molt crític amb la posició de Poble Actiu (CUP) i els ha acusat de ser el «Vox polític a Igualada». L’alcalde els acusa d’haver «entrat en una dinàmica perversa», ja que, segons ell, «han volgut vincular els increments dels impostos amb els sous i això no és real». En aquest sentit, ha dit que l’increment dels sous respecte la legislatura passada ha estat de 60.000 euros i també ha volgut deixar clar que ell no percep cap sou com a alcalde.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Un vegada mes aquest nano que fa d’alcalde demostra el seu miserable nivell i la seva pocavergonya. Titllar de «Vox politic» a un grup que li canta les veritats, li treu la careta i hagi informat a tots els ciutadans de l’espoli continuat que ell protagoniza, ja demostra la pobresa d’arguments d’aquest nano que fa d’alcalde i que ha rebaixat el nivell historic que aquesta ciutat a tingut a les corporacions municipals. Sense ofici conegu, sense cap credencial (nomes ser el gendre d’un antic militant de cdc) aquest vivales ha enganyat a tot un electorat que inocentment el van votar. Doncs au, ara a disfrutar de lo que han votat i a la proxima a fer servir el cap abans de posar la papereta a l’urna.

FER UN COMENTARI

*