Inici Destacats Una desena de municipis aprova la moció del PSC per mantenir els...

Una desena de municipis aprova la moció del PSC per mantenir els trens Igualada-Barcelona sense transbordament

COMPARTIR

Els grups municipals del PSC arreu de l’Anoia han impulsat una moció els darrers mesos per ser votada als respectius plens de cada Ajuntament on es demana que la Generalitat rectifiqui el Pla d’Actuació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) 2022-2026 i no inclogui la previsió d’eliminar el tren d’Igualada a Barcelona i obligar a fer transbordament a Martorell, tal i com passa amb el document actual aprovat i presentat. Els socialistes han aconseguit que la moció quedi aprovada a tots els municipis afectats.

La moció del PSC detalla que “cal aturar aquesta mesura per evitar allargar, encara més, el temps de viatge fins a Barcelona i, per tant, restar competitivitat al tren”. Els socialistes reclamen que la Generalitat “millori el servei i no impulsi una mesura que l’empitjorarà”. A més, recorden que “la situació d’emergència climàtica fa necessària la promoció del transport públic tot fent que aquest guanyi competitivitat”.

La moció demana que el Pla d’Actuació 2022-2026 de FGC “mantingui els trens de la línia Llobregat-Anoia d’Igualada a Barcelona, elimini el transbordament previst a Martorell per aquesta línia i expliqui amb claredat i transparència totes les mesures incloses al Contracte Programa i el Pla d’Actuació 2022-2026 i els seus efectes per la línia Llobregat-Anoia d’Igualada a Barcelona”.

La moció ha estat votada favorablement als plens de l’Ajuntament d’Igualada, Piera, Santa Margarida de Montbui, la Torre de Claramunt, Òdena, els Hostalets de Pierola, la Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí, Masquefa i també al Consell Comarcal. La moció té l’objectiu de fer pressió a la Generalitat i que retiri del Pla d’Actuació de Ferrocarrils la proposta de transbordament.

Un cop aprovada a tots els municipis, el PSC farà un seguiment de la qüestió al Parlament, a través del diputat Jordi Riba, perquè s’elimini la proposta de transbordament a Martorell i es mantinguin els trens d’Igualada a Barcelona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*