Inici Societat Augmenten un 34% els usuaris de la línia Llobregat-Anoia de FGC

Augmenten un 34% els usuaris de la línia Llobregat-Anoia de FGC

COMPARTIR

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tancat l’any 2022 amb 79 milions de persones usuàries a les Línies Metropolitanes (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia), el que suposa un increment del 29% respecte la demanda de l’any 2021. Si es compara amb les dades de l’any 2019, abans de la pandèmia, la recuperació del passatge se situa a l’entorn del 90% a les dues línies.

Les dades mostren com Ferrocarrils recupera progressivament el volum de viatgers d’abans de la pandèmia, creixent cada any i augmentant el número de persones usuàries. La recuperació arriba a ser de prop del 100% en la demanda en hora punta.

A la línia Llobregat-Anoia, amb 21,93 milions de viatges, l’increment respecte 2021 és del 34,1%, superant aquest increment municipis del ramal de l’Anoia com Sant Esteve Sesrovires (46,5%), Masquefa (42,1%), Piera (47%) i Capellades (50,4%).

El president de Ferrocarrils, Toni Segarra i Barreto, valora positivament aquestes xifres: «Ja hem recuperat el 90% de la demanda del 2019, abans de la pandèmia, i això és positiu perquè demostra que les persones usuàries han recuperat l’hàbit de moure’s amb tren i, per tant, desplaçar-se d’una manera sostenible». Tot i això, Segarra apunta que la pandèmia «ha provocat canvis d’hàbits, sobretot amb el teletreball, que han vingut per quedar-se. Davant d’això, hem de ser capaços d’atreure més demanda, arribar a nous usuaris i oferir una alternativa potent i atractiva per a tot tipus d’usuaris».

Els indicadors de qualitat del servei d’FGC

Els principals indicadors de qualitat del servei de Ferrocarrils han assolit, un any més, uns valors mol elevats i han superat en alguns casos les fites assolides els darrers anys.

L’índex de Puntualitat s’ha situat en el 98,94% en el conjunt de Línies Metropolitanes i a la línia Lleida-La Pobla s’ha assolit una puntualitat del 99,41%. D’aquesta manera, la puntualitat de Ferrocarrils continua mantenint-se per sobre del 98%.

L’Índex de Control de Qualitat, indicador que permet a FGC controlar diàriament i de manera objectiva el grau de compliment del servei real respecte al servei programat, ha sigut del 98,1% a Barcelona-Vallès, del 98,6% a Llobregat-Anoia i del 99,6% a Lleida-La Pobla. De fet, els últims 10 anys aquest índex de compliment del servei s’ha situat sempre per sobre del 97% a totes les línies.

Pel que fa a l’Índex de Satisfacció, les persones usuàries puntuen amb un 77 sobre 100 la qualitat del servei ofert per la companyia a les Línies Metropolitanes, sent aquesta la valoració la més alta dels últims anys i assolint el seu rècord històric. Aquest indicador permet conèixer la percepció que tenen les persones que viatgen amb FGC sobre diferents aspectes de la prestació del servei ferroviari. Es mesura mitjançant unes 1.100 enquestes directes als usuaris i usuàries en base a 27 valors. A la línia Lleida-La Pobla la satisfacció dels usuaris se situa en els 79 punts. Entre els aspectes més ben valorats a les tres línies continua destacant la puntualitat dels trens de Ferrocarrils, juntament amb l’accessibilitat i la neteja tant a trens com a estacions i la sensació de seguretat, tots ells valorats amb un notable.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*