Inici Destacats Vilanova del Camí inaugura oficialment l’espai juvenil de Can Muscons

Vilanova del Camí inaugura oficialment l’espai juvenil de Can Muscons

COMPARTIR

El passat dijous es va inaugurar oficialment l’Espai Jove Can Muscons, un equipament que fa tres anys que funciona a ple rendiment i que ja és una referència per als joves de Vilanova del Camí i la Conca. L’acte, que va comptar amb una nodrida representació de joves del municipi, integrants del Consell de Joves La Xispa, va obrir l’agenda de la Setmana de la Joventut.

L’acte va encetar-se amb una visita inaugural per l’equipament i una explicació breu de com es va anar gestant i concretant l’Espai Jove. Explicacions que van anar a càrrec del tècnic de Joventut i Educació, Carles Palet.

La regidora de Joventut, Educació i Festes, Eva Vadillo, va ser l’encarregada d’obrir la roda d’intervencions. Ho va fer explicant la història de la masia Can Muscons, originalment lligada al conreu de la vinya i, que amb els anys ha esdevingut un referent per al jovent. Can Muscons, va afirmar la regidora, ha esdevingut la porta d’entrada dels joves a l’ajuntament.

Actualment, l’equipament compta amb 4 convenis de col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Anoia, en virtut del què s’ha posat en marxa: serveis com la Consulta Jove, el Grup de Promoció a la Salut o la figura DINAMO. També, és la seu de dues entitats esportives, el FS Can Titó i el CF Vilanova i, el punt de trobada habitual del Consell de Joves La Xispa.

Així mateix, és l’espai des d’on la Fundació AMPANS Intermèdia, porta a terme el Programa de Noves Oportunitats per a Joves.

Més recursos per joventut

L’Espai Jove Can Muscons, va concloure la regidora Eva Vadillo, és un equipament dels joves i per als joves, i un espai per dissenyar i planificar polítiques de joventut actives que possibilitin l’emancipació del jovent.

Al seu torn, el diputat de Joventut, Javier Silva, va felicitar l’Ajuntament vilanoví per la seva ferma aposta per l’equipament juvenil. Un espai important, va dir el diputat, per desenvolupar polítiques efectives de joventut i per oferir als joves un punt de trobada i d’intercanvi.

Javier Silva va anunciar a Can Muscons que la Diputació de Barcelona, incrementarà en els pròxims pressupostos la partida de Joventut amb la voluntat d’ajudar als ajuntaments a pal·liar els efectes que la pandèmia ha provocat en el jovent, especialment en el seu benestar emocional.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va ser l’encarregada de tancar la roda d’intervencions i ho va fer amb un agraïment a la regidora Eva Vadillo, promotora i impulsora del projecte. L’alcaldessa va reconèixer la tasca que ha fet Vadillo durant els darrers anys al capdavant de Joventut i els vincles que s’han teixit amb altres institucions i entitats.

Trucharte va assegurar que les polítiques de joventut sempre han estat prioritàries pel govern vilanoví, i per això va agrair a la Diputació de Barcelona, la seva implicació i suport tant tècnic com econòmic.

Així mateix, va tenir paraules d’agraïment per als joves, especialment per a La Xispa, perquè van dir són el futur del municipi.

L’acte va acabar-se amb un refrigeri a la terrassa de Can Muscons i tot seguit l’assemblea juvenil va donar el tret de sortida de la Setmana de la Joventut. Al vespre, a les piscines de Can Titó hi va haver projecció de cinema i bany nocturn.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*