Inici Destacats El Teatre de l’Aurora proposa una quinzena d’espectacles d’èxit a la seva...

El Teatre de l’Aurora proposa una quinzena d’espectacles d’èxit a la seva nova programació

COMPARTIR

Aquest final d’any serà intens al Teatre de l’Aurora que ha programat de setembre a desembre fins a 17 propostes artístiques d’alt nivell de diferents gèneres i formats i pensades per a tots tipus de públic. A la programació d’aquest darrer trimestre de l’any hi destaquen, per sobre de tot, grans èxits de petit format que passaran pel teatre de la plaça de Cal Font, i grans noms com són els dels dramaturgs Anna Maria Ricart, Jordi Oriol o Marc Chornet; els dels autors clàssics Shakespeare, Camus o Molière; o els dels directors Xavier Albertí o Ramon Simó, entre molts d’altres.

Els espectacles de l’Aurora d’aquesta temporada venen precedits de clars indicadors d’èxit; ja sigui perquè han estat programats anteriorment en sales de petit format de la capital catalana i han obtingut molt bona resposta tan de públic com de crítica, ja sigui per treballs anteriors dels seus creadors que certifiquen la bona feina sobre els escenaris.

Les dones, protagonistes

Mentre el món de la cultura es pregunta on són les dones, el Teatre de l’Aurora les porta als espectacles de la temporada. Així doncs, quatre espectacles les tenen com a protagonistes. Es tracta de Barbes de balena (7 i 8 d’octubre), un musical d’èxit de la temporada passada en el qual es parla de les cotilles (reals i

Barbes de Balena

figurades) de les dones del segle XIX i de les d’avui. I ho fa amb quatre artistes que canten, interpreten i ballen brillantment. Aquest espectacle es podrà veure al Teatre de l’Aurora abans de tornar a Barcelona després del gran èxit de crítica i pública de la temporada passada. Ramon Simó (exdirector del Festival Grec) dirigeix Simone (20, 21 i 22 d’octubre), un espectacle amb tocs de comèdia sobre el repartiment de poder entre homes i dones. Aquest treball amb Anna Güell, Tilda Esplugas i Daniela Feixas, es presenta a Igualada abans d’estrenar-se al prestigiós Festival Temporada Alta de Girona i de ser programat, en temporada, a Barcelona, una oportunitat única de ser els primers en gaudir del nou treball de Simó. El 3, 4 i 5 de novembre torna Les dones sàvies de Molière a l’Aurora després del gran èxit que va tenir la temporada passada. Les dones sàvies amb Ricard Farré i Enric Cambray van enamorar al públic igualadí i és per això que el Teatre de l’Aurora torna a proposar aquesta divertida adaptació d’un gran clàssic que es burla dels pedants d’avui dia i que compta amb només dos actors fent tots els personatges, masculins i femenins. Yerma (15, 16 i 17 de desembre) de Federico García Lorca, és l’espectacle que tanca aquest pòquer de dones. És tracta d’un atractiu muntatge que modernitza un gran clàssic de García Lorca per parlar de tu a tu amb el públic d’avui. A Yerma el públic hi trobarà set actors en escena amb una adaptació signada per Anna Maria Ricart (Premi Max 2015 a la millor adaptació per Fuenteovejuna) i Marc Chornet. Yerma va ser una de les sorpreses de la temporada passada.

El llenguatge, protagonista

Dos espectacles destaquen aquesta Programació Setembre/Desembre per la seva riquesa lingüística i el treball que els dramaturgs i adaptadors han fet amb el llenguatge. Per un costat es podrà veure Peccatum (18 i 19 de novembre) dels mallorquins Produccions de Ferro, un espectacle rodó, festiu i enginyós que destapa els dobles sentits de les rondalles populars mallorquines. Peccatum és el nou treball de Toni Gomila (en aquesta ocasió s’acompanya de Catalina Florit) que ja va impressionar al públic de l’Aurora i d’arreu amb el multipremiat Acorar.

L’altra proposta amb un text lingüísticament ric és L’Empestat (1, 2 i 3 de desembre) de Jordi Oriol i amb la direcció de Xavier Albertí (director del Teatre Nacional de Catalunya). El text de L’Empestat perverteix les obres La tempesta de Shakespeare i La pesta de Camus, amb dos personatges en escena, un d’ells que interpreta en directe la “Sonata núm. 17” de Beethoven, i que es van mullant per la pluja real i incessant que cau damunt l’escenari durant l’hora que dura l’espectacle.

Els més petits, protagonistes

El Teatre de l’Aurora reedita dos dels èxits de temporades anteriors. Per un costat, torna a ser seu per vuitè any consecutiu del festival El Més Petit de Tots amb dos espectacles: Bojos per les pomes (25 de novembre) i Blink Flash Duncan (26 de novembre). El festival El Més Petit de Tots és un certamen internacional d’arts escèniques per als infants més petits (0-5 anys) que se celebra a 11 ciutats d’arreu de Catalunya. D’altra banda, i per tercer any consecutiu, els espectadors tornaran a gaudir amb el Cicle Km.0, espectacles familiars fets aquí, amb el qual es vol posar de relleu els treballs de les companyies de teatre familiar de la comarca. Enguany es veurà Kàtia (26 i 27 de desembre) de la nova companyia Ka Teatre i El meu príncep blau (6 i 7 de gener) de El ballet imperial de la reina Rosamunda. Aquests dos espectacles s’acompanyen amb dos tallers –inclosos al preu de l’entrada- al finalitzar les funcions, un de teatre per als dies que està programa Kàtia i un de dansa per als dies que s’ha programat El meu príncep blau.

Les Golfes, protagonistes dels espectacles de molt petit format

El Teatre de l’Aurora compta amb dos espais d’exhibició. La sala de Les Golfes, d’encara més petit format, acull el Cicle Les Golfes amb quatre espectacles molt especials que es representaran un únic dia cadascun. El 27 d’octubre s’estrena el cicle d’aquesta temporada amb La idea d’Europa de George Steiner amb Òscar Intente i l’acordionista Ferran Martínez. Les Golfes acolliran també la proposta artística de Maria Santfores: a Escoltar la llum (17 de novembre) la igualadina s’acompanya de música i poesia per parlar d’emocions. Els contes per a adults tornen aquest trimestre amb la prestigiosa narradora Noemí Caballer que a Es fa saber… narra contes de tribut al món rural i oral d’on prové. Trajectes llargs per a embarcacions petites és el nou treball d’Enric Ases, el seu primer espectacle en solitari en el qual proposa un mosaic de petites històries en clau tragicòmica sobre l’èpica del ridícul.

La música, protagonista

La Programació Setembre/Desembre del Teatre de l’Aurora arrenca aquest divendres i dissabte (29 i 30 de setembre) amb un concert molt especial: Tussal’N Paqué amb els igualadins Llorenç Tussal i Diego Paqué que interpretaran tangos, boleros i cançons d’autor universals interpretades per dues ànimes de diferents generacions que es troben en un concert molt especial.

Una de les novetats d’aquesta programació és la col·laboració que inicia el Teatre de l’Aurora amb l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada. Des d’aquesta temporada l’espai cultural de la plaça de Cal Font serà un dels escenaris del cicle de Concerts de Professorat amb dues propostes: Tocar modern amb toc clàssic (10 de novembre) amb David Riba, Publio Delgado, Txema Riera, Josep Buch i Alcides Rodriguez; i Carles Viarnès i Alba G. Corral (23 de novembre).

Un treball col·lectiu i participatiu

Aquesta nova programació ha estat dissenyada, una vegada més, per la Comissió de Programació del Teatre de l’Aurora, creada ara fa tres anys amb la voluntat d’implicar els espectadors en la definició de la programació teatral i en el desenvolupament del projecte col·lectiu in participatiu de la sala independent igualadina. Actualment, la comissió és integrada per Agustí Coll, Anna Garcia, Lluís Segura, Òscar Balcells, Joventuts Musicals d’Igualada (JJMM), Edmon Bosch (JJMM), Nuska Corrià (JJMM), Joaquim Font (JJMM), Josep M. Ribaudí, Montse Pelfort, Francesc Esteve, Alison Newman, María José Lizarte, Empar Bové, Toni Closa i Carme Solà.

Exposició 20 anys del Teatre de l’Aurora

El 17 de maig de 1997 s’inaugurava oficialment el Teatre de l’Aurora, tot i que la primera programació estable ja s’havia iniciat la tardor de 1996. Igualada comptava amb un nou espai per a les arts escèniques nascut des del teixit associatiu i obert a la ciutat. Així, dins aquest 2017, l’espai independent igualadí ha arribat als 20 anys i per celebrar-ho, hi té muntada una exposició amb la qual fa un breu repàs als 20 anys d’història del Teatre de l’Aurora, a través de la mirada dels altres: dels comentaris escrits pels espectadors a la sortida del teatre, de les dedicatòries d’actors i companyies que hi han actuat, d’objectes, obsequis i curiositats… que habitualment el públic no veu però que simbolitzen el bategar d’aquest espai cultural. L’exposició es podrà veure fins a finals d’any.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*