Inici Destacats Quatre entitats d’Igualada reclamen més lloguer social i la creació d’una Taula...

Quatre entitats d’Igualada reclamen més lloguer social i la creació d’una Taula d’Habitatge

COMPARTIR

Quatre entitats igualadines (Creu Roja, Càritas, Igualada Acull i Òmnium Cultural) han decidit impulsar una Coordinadora pel Dret a l’Habitatge. Les entitats argumenten la decisió pel fet que «acompanyem a famílies o a persones immigrades que malviuen en habitacions rellogades o en pisos ocupats i que, tot i estar en disposició de pagar un lloguer, no ho aconsegueixen».

Les entitats han fet aquest anunci fent una radiografia de la situació de l’habitatge a la capital de l’Anoia: «Trobar un pis de lloguer a Igualada és una tasca realment difícil, tot i la proliferació de pisos buits que podem veure donant un tomb per la ciutat. Si ets jove, ho tens complicat. Si ets jove, de renda baixa i immigrant és pràcticament impossible. Sabem que la gran majoria de pisos buits estan en mans de bancs, fons voltor i grans tenidors locals coneguts per tots».

Les entitats defensen que l’habitatge «és un dret com ho és l’ensenyament o la sanitat» i es mostren decebudes pel poc parc d’habitatge destinat a lloguer social.

Creu Roja, Càritas, Igualada Acull i Òmnium Cultural volen portar la mirada a una realitat incòmoda de l’habitatge a Igualada: «Desnonaments, pisos sense llum ni aigua corrent, persones que viuen en naus abandonades, infants que pateixen pobresa habitacional, explotació per part de màfies…. Això també és Igualada i és fruit de la nostra passivitat.» Les entitats defensen «polítiques inclusives i establint llaços veïnals de confiança.» enlloc de «continuar alimentant prejudicis excloents».

Les entitats demanen la creació d’una Taula Municipal d’Habitatge que representi a polítics, entitats i a tots els sectors vinculats per tal de crear una plataforma de debat i col·laboració en les polítiques d’habitatge a la ciutat. També fan una crida al veïnat d’Igualada per implicar-se en la mesura de les seves possibilitats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*