Inici Infoescoles La Llar d’Infants Sol Solet de la Pobla celebra el 25è aniversari

La Llar d’Infants Sol Solet de la Pobla celebra el 25è aniversari

COMPARTIR

La Llar d’Infants Municipal Sol Solet celebra, aquest divendres 11 de novembre, el 25è aniversari d’obertura de l’equipament. La celebració començarà a les 6 de la tarda i hi haurà diverses activitats destinades a la quitxalla, a més d’un pastís d’aniversari i un pica-pica per a tots els assistents.

L’activitat començarà amb uns parlaments de benvinguda que aniran a càrrec de Jaume Armenteras, alcalde entre els anys 1983 i 2006, i Santi Broch, actual alcalde. Tot seguit, es bufaran les espelmes del pastís d’aniversari i hi haurà un pica-pica. Els nens i nenes podran participar en tres tallers: maquillatge, fer un arbre d’empremtes i fer un iman del Sol Solet per la nevera.

A 3/4 de 7 de la tarda hi haurà un espectacle de titelles amb el títol «Palla, fusta i pedra». La representació anirà a càrrec de la companyia Galiot-Teatre de Titelles. A més d’aquesta celebració, durant la jornada lectiva, els infants de l’escola bressol faran diverses activitats relacionades amb el vint-i-cinquè aniversari.

La Llar d’Infants Municipal Sol Solet es va inaugurar l’11 de novembre de 1991. Estava ubicada a l’edifici on actualment hi ha el consultori mèdic, al barri de les Cases Noves. El 18 de setembre de 1999 es va inaugurar una ampliació de l’equipament, que va possibilitar l’acollida d’infants de 0 a 3 anys, ja que fins aleshores només hi anaven els d’entre 1 i 3 anys.

Aquestes obres van consistir en la construcció d’un edifici annex en el qual es disposava de dues aules amb canviador, sala de descans, sanitaris adaptats als nens i nenes, un lavabo adaptat a les persones amb necessitats especials, l’ampliació de la zona del pati i l’eliminació de les barreres arquitectòniques. Amb aquesta reforma l’escola bressol va poder acollir fins a 38 nens i nenes.

Des del març de 2010, la llar d’infants s’ubica en un nou edifici, situat al carrer de Marie Curie, al barri de can Galan. Es disposa de quatre aules, un espai polivalent, cuina, bugaderia, magatzem d’aliments i un vestíbul amb una zona per deixar els cotxets. L’equipament té capacitat per a 61 nens i nenes, d’entre 0 i 3 anys.

Aquest curs 2016-2017 hi ha 19 infants, des de P0 fins a P2, tres educadores i la directora. Les classes es van iniciar el 12 de setembre i finalitzaran el 14 de juliol. Enguany s’introduiran una sèrie de novetats, com classes d’anglès i tallers sensorials. També es farà un hort, que se situarà al costat del centre educatiu, perquè els nens puguin plantar vegetals i veure com creixen.

FER UN COMENTARI

*