Inici Societat La Nit de la Professió reuneix els professionals de la salut de...

La Nit de la Professió reuneix els professionals de la salut de l’Anoia

COMPARTIR

Els professionals de la salut de l’Anoia han celebrat una nova edició de la Nit de la Professió al Restaurant Mas dels Vivencs de la Pobla de Claramunt. Es tracta de la trobada anual que serveix per homenatjar aquells professionals que es jubilen i rebre els que s’incorporen al col·lectiu com a residents de primer any. D’altra banda, durant l’acte també s’entrega la beca MIPS Fundació Privada a un projecte de recerca i enguany s’ha estrenat el Premi de Recerca Nit de la Professió per premiar un treball fet els darrers dos anys. Enguany ha estat la novena edició de la Nit i ja s’està preparant la celebració del desè aniversari de cara a l’any que ve.

Els professionals que aquest 2016 han rebut l’homenatge de tot el col·lectiu per la seva jubilació han estat les infermeres Pilar Salat i Xus Ribera, el farmacèutic Agustí Perelló i la metgessa Rosa Maria Pont. D’altra banda, la Nit de la Professió ha servit, també, per donar la benvinguda a aquells professionals que enceten l’etapa de residents en diferents especialitats als centres de salut de l’Anoia i a l’Hospital d’Igualada. Han estat 12 els que s’han reconegut durant l’acte.

L’entrega de la beca que atorga anualment MIPS Fundació Privada també ha estat un dels moments destacats de la Nit de la Professió. La beca és de 1.500 euros i dóna suport a un treball o projecte de recerca en l’àmbit de les ciències de la salut a la comarca de l’Anoia amb el compromís de que es desenvolupi en els propers 2 anys. Entre tots els 11 projectes presentats, l’ha guanyat el projecte MODA – Projecte Integra en Salut Mental “Projecte IntegraMENT”de Tomàs Ignacio Castellò, metge psiquiatre del Centre de Salut Mental – Consorci Sanitari de l’Anoia. D’altra banda, el guanyador de l’any passat, Marc Bausili, ha fet una explicació de com està anant la seva recerca que acabarà l’any que ve i que porta per títol “Simulació en suport vital”.

Pel que fa al Premi de Recerca Nit de la Professió, dotat amb 1.500 euros, que s’ha otorgat per primer any, reconeix un treball de recerca en l’àmbit de la salut realitzat a la comarca de l’Anoia i amb una antiguitat màxima de dos anys. El projecte guanyador d’aquesta primera edició ha estat “UGAC – Efecte d’un nou model d’atenció en pacients majors de 69 anys amb fractura de maluc ingressats en la unitat geriàtrica d’aguts (UGA) d’un hospital comarcal”  d’Andres Gamboa, resident de geriatria a l’Hospital d’Igualada.

L’organització de la Nit de la Professió ha anat a càrrec de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i les Balears i els col·legis oficials de Metges de Barcelona, el d’Infermeres i Infermers, el de Farmacèutics, el de Fisioterapeutes i el de Psicòlegs.

FER UN COMENTARI

*