Inici Destacats La Joventut Socialista reclama a la Generalitat millores en comunicacions i formació...

La Joventut Socialista reclama a la Generalitat millores en comunicacions i formació a l’Anoia

COMPARTIR

La Joventut Socialista de Catalunya ha presentat en roda de premsa les reclamacions que portarà al Govern de la Generalitat de Catalunya en referència a les oportunitats de futur per als joves de l’Anoia.

En un acte encapçalat per membres de l’executiva nacional de la Joventut Socialista, l’organització ha anunciat mesures per fer front a problemàtiques relacionades actuals amb infraestructures, mobilitat, indústria i educació.

La Joventut Socialista ha denunciat, en primer lloc, la situació en la qual es troben les infraestructures i la mobilitat a l’Anoia en un moment en què FGC estudia eliminar els trens directes a Barcelona i el servei d’autobús a la ciutat comtal operat per Monbus acumula múltiples incidències. Per al jovent socialista, la solució als problemes en infraestructures i mobilitat passa per exigir a la Generalitat descartar els transbordaments de FGC a Martorell i suspendre la concessió del servei d’autobús a Monbus. En el mitjà i llarg termini, a més, es posa sobre la taula el carril bus a la B-23 d’entrada a Barcelona i el ramal Igualada – Martorell de l’Eix Transversal Ferroviari per connectar Igualada i Barcelona en ferrocarril d’ample ibèric en 40 minuts.

D’altra banda, i pel que fa a indústria i educació, la xifra de més de 16.000 persones de l’Anoia que treballen fora de la comarca a més dels centenars de joves que no han pogut accedir a estudis Formació Professional per manca de places porten als joves socialistes de l’Anoia a remarcar que la comarca és cada cop un territori menys competitiu i viable per desenvolupar un projecte de vida.

D’entre les mesures per fer front a aquesta realitat, la Joventut Socialista proposa una planificació industrial ambiciosa, l’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals, la construcció d’un nou centre de Formació Professional a l’Anoia Sud i l’exploració de nova oferta d’oci i consum de gran format a la comarca.

La roda de premsa ha comptat amb la presència del Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, Ot García; la Vice-Primera Secretària, Laura García; el Secretari d’Organització; Ferran Verdejo; el Secretari d’Acció Metropolitana, Marc Guallar; i els membres de la JSC Anoia David Oliva, Oriol Almirón i Víctor Recio, a més del regidor portaveu d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta), Jordi Cuadras.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*