Inici Societat El Govern desplega els serveis territorials al Penedès

El Govern desplega els serveis territorials al Penedès

COMPARTIR
El Vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, i les alcaldies de les quatre capitals de comarca: Igualada Vilanova, Vendrell i Vilafranca. Foto: @la_liquadora.

Igualada, El Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú acolliran les seus de vuit departaments de la Generalitat

Es posaran en funcionament entre aquest 2022 i el 2023

El Govern ha anunciat el desplegament dels serveis territorials a la vegueria del Penedès. Entre aquest any 2022 i el 2023, vuit departaments de la Generalitat tindran seu a Igualada, El Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. La mesura dona, d’una banda, resposta a la reivindicació històrica del territori i, de l’altra, permet una interlocució més directa entre ciutadà i administració, apropant la Generalitat al Penedès.

El desplegament territorial va ser anunciat pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el delegat territorial al Penedès, David Alquézar, en un acte el dia 30 de març al Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia, que va comptar amb la presència d’altres representants de la Generalitat i del territori i en què es va posar de manifest l’aposta decidida del Govern pel Penedès. Un Govern que té una visió de país sencer però conscient que els matisos territorials permeten fer les millors polítiques públiques per al ciutadà.

Pel que fa al calendari previst, en els pròxims mesos es posaran en marxa els serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, d’Educació, de Drets Socials i de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. Mentre que entre l’últim trimestre de 2022 i principis de 2023 entraran en funcionament les seus territorials dels departaments de Cultura, d’Economia, d’Empresa i Treball i de Salut.

Foto: @la_liquadora.

El Govern de la Generalitat compleix així amb el compromís adquirit a inicis de l’actual legislatura de desplegar els serveis territorials tant a l’Alt Pirineu i Aran com al Penedès, les dues vegueries de Catalunya on faltava tirar endavant aquest desplegament. L’anunci arriba després de nou mesos de treball conjunt de la Delegació del Govern al Penedès i els diversos departaments implicats de la Generalitat perquè aquest desplegament sigui una realitat.

La ubicació de les seus

Les seus dels departaments de la Generalitat donaran servei a una població de gairebé mig milió de persones de l’àmbit territorial de la vegueria del Penedès. Aquest model de desplegament territorial descentralitzat s’ha tirat endavant amb el consens del territori i la complicitat de les capitals de comarca. I suposa la redistribució dels efectius de la Generalitat per tal de donar una resposta singularitzada pel Penedès.

El Vicepresident, la consellera de Presidència i el Delegat del Govern al Penedès. Foto: @la_liquadora.

Els vuit futurs serveis territorials del Govern al Penedès s’establiran a les quatre capitals de comarca creant un espai Generalitat a cada una d’elles. El departament Vicepresidència, Polítiques Digitals i del departament de Salut s’ubicaran a l’edifici IGNOVA a Igualada. Els departaments de Drets Socials i d’Empresa i Treball seran a El Vendrell, a l’edifici de la Biblioteca Popular. Els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Cultura s’instal·laran al centre Àgora, de l’Ajuntament de Vilafranca. I finalment, els serveis territorials d’Educació i Economia se situaran a Vilanova i la Geltrú, en un espai d’oficines al carrer Josep Llanza del municipi.

Fita i punt de partida

La vegueria del Penedès és l’única nascuda del clam popular i en resposta a les reivindicacions del municipalisme, la societat civil i els agents socials i econòmics del territori. En aquest sentit, el desplegament dels serveis territorials de la Generalitat suposa una fita important perquè el Govern respon una reclamació històrica. Però a la vegada és un punt de partida per seguir fent camí per avançar cap a un desplegament ple del Govern al Penedès amb l’objectiu de ser una administració més eficient i més propera al ciutadà. I per afrontar els reptes i les oportunitats que té la vegueria per esdevenir un dels motors econòmics del país preservant allò que la significa, el paisatge i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

FER UN COMENTARI

*