Inici Societat Vilanova del Camí reconeix als cossos de seguretat en la Festa del...

Vilanova del Camí reconeix als cossos de seguretat en la Festa del Patró de la Policia Local

COMPARTIR

Can Papasseit va acollir divendres la tercera edició de la Festa del Patró de la Policia Local de Vilanova del Camí. Un acte que va servir per felicitar, agrair i reconèixer la tasca dels policies locals i d’altres forces de seguretat i cossos supramunicipals amb els que es treballa de manera coordinada.

L’Inspector en cap de la Policia Local, Marc Peña va encetar l’acte amb una intervenció molt personal i emotiva. “És per a mi un privilegi treballar conjuntament amb tots vosaltres”, va dir referint-se als companys de la policia i de la resta de cossos de seguretat així com Protecció Civil, SEM, Bombers o Defensa Forestal.

Així mateix va reconèixer “l’ orgull de pertànyer a aquest ajuntament i veure dia a dia com els nostres polítics aposten per aquest cos de seguretat”, va dir Peña. “No són temps fàcils”, va afegir, tenint en compte que l’any passat van marxar quatre companys a altres policies locals. Hem perdut uns grans professionals però vull reconèixer l’honor que ha representat treballar amb el caporal Carlos Cortijo, i els agents; Marc Moreno, Luís Alejandro i José Antonio Romero”.

Al seu torn, la regidora de Governació Susana Gutiérrez, que celebrava la seva primera festa del Patró, va agrair a la Policia Local la seva acollida des que va assolir el càrrec com a titular del cos. Va assegurar sentir-se orgullosa de la plantilla i de la feina que fan diàriament així com la que han de seguir fent plegats.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va ser l’encarregada de cloure les intervencions oficials i ho va fer elogiant la tasca que desenvolupen els cossos de seguretat “unes vegades més complicada que d’altres que incideix directament en la ciutadania i en la percepció de seguretat de la qual en parlem tan sovint”.

L’alcaldessa va destacar la feina que fa la Policia Local, “una policia pròxima i professional, resolutiva i eficient, fins i tot en les pitjors condicions” va determinar. “És just i necessari agrair-vos l’esforç que heu fet durant mesos en què la plantilla ha estat per sota dels efectius necessaris. Esperem que en aquesta nova etapa, puguem treballar més i millor, en benefici també de la ciutadania” a concloure Noemí Trucharte.

L’acte va continuar amb el lliurament d’una medalla de bronze, per reconèixer a l’agent Emmanuel David González Blázquez, els seus 15 anys de servei ininterromputs a la Policia Local de Vilanova del Camí.

Aquest reconeixement va introduir una vintena llarga de felicitacions per diferents actuacions resoltes amb èxit. Algunes de les quals s’han fet de manera coordinada amb altres forces de seguretat com Mossos d’Esquadra o amb altres agents com el Servei d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil o Agents Rurals.

Aquest és el tercer any que s’ofereix aquest acte per felicitar i reconèixer les actuacions, tant a títol individual com col·lectiu dels diferents cossos de seguretat i fins i tot de la població civil, que sovint és clau per resoldre alguns casos. Va ser el cas de la felicitació a Moisés Riba i Bacardit.

Els fets van passar el 9 de juliol de 2019, al safareig de Vilanova, quan un veí del municipi que feia tasques de manteniment de la lluminària va quedar atrapat entre la màquina elevadora i el sostre. Gràcies a la col·laboració ràpida i desinteressada d’un treballador de l’empresa Plumàrids Igualada, que va utilitzar el braç articulat d’una màquina excavadora, amb la que estava feinejant a prop del lloc dels fets, es va poder rescatar l’operari que havia quedat atrapat i salvar-li la vida.

L’acte es va acabar amb la tradicional foto de família i un refrigeri.

COMPARTIR

4 COMENTARIS

  1. La festa era per a reconeixer als cossos de seguretat i a la foto, a primera línia sols hi surt un policia, la resta son “chupacámeres”. Els cossos de seguretat son a darrera i costa de veurels .

FER UN COMENTARI

*