Inici Destacats Vilanova del Camí obre una oficina per assessorar en l’accés als Fons...

Vilanova del Camí obre una oficina per assessorar en l’accés als Fons Europeus

COMPARTIR

Vilanova del Camí posa a disposició de la ciutadania i del teixit empresarial una Oficina de Suport als Fons Europeus (OSFE). L’oficina està ubicada al Centre d’Innovació Anoia i està atesa per una agent d’innovació que assessora i acompanya les persones usuàries perquè puguin beneficiar-se dels diferents fons europeus.

L’agent d’innovació facilitarà estratègies i processos perquè es puguin posar en marxa projectes d’innovació digital, licitació de projectes de compra pública d’innovació, plans de sostenibilitat i eficiència energètica, agenda urbana o economia circular entre altres.

L’OSFE s’ubicarà al Centre d’Innovació de l’Anoia, i iniciarà el seu servei a partir del mes de juliol en horari d’atenció de 7:30 a 14:00 h. Es realitzaran consultes de manera telemàtica, però també presencial, sempre demanant cita a través del telèfon 93 805 44 11 (ext. 5), per WhatsApp 669 721 857 o per correu electrònic vnvc.osfe@vilanovadelcami.cat

Objectiu: detecció de tots els recursos disponibles per posar-los a l’abast de la ciutadania

En aquests moments s’estan rebent molts fons europeus, destaca el regidor de Promoció Econòmica Jordi Barón, i per això és important fer una detecció de tots els recursos disponibles per posar-los a l’abast de la ciutadania.

El primer objectiu de l’Oficina de Suport als Fons Europeus (OSFE) és fer difusió d’aquestes convocatòries que s’adrecen a la ciutadania i, ajudar a les possibles persones beneficiàries a fer els tràmits necessaris per canalitzar-los.

Algunes d’aquestes ajudes, per exemple, poden estar destinades a la compra d’un vehicle elèctric o híbrid, a la instal·lació de fonts d’energia renovable d’autoconsum en edificis; o a actuacions o bé obres de millora de l’eficiència energètica als habitatges. És el cas del Moves III, que permet al ciutadà beneficiar-se d’ajudes fins als 7.000 € per a la compra d’un vehicle elèctric o un híbrid amb un preu inferior als 45.000 €.

Autònoms, petites, mitjanes i grans empreses i comerços, també poden beneficiar-se dels Next Generation a través de diferents programes

La finalitat d’aquestes subvencions és destinar-les a projectes que continguin un alt component de transformació digital i de compromís ambiental. Així, a banda dels ajuts destinats a la mobilitat elèctrica i a la implementació d’energia renovable, s’apostarà per a projectes estratègics en diferents àmbits i que apliquin aquests principis.

L’objectiu de l’OSFE serà assessorar i veure l’encaix de les necessitats amb les possibles convocatòries en actiu i donar suport en la tramitació d’aquestes. En cas que el projecte sigui complex, des de l’OSFE, es derivarà a una comissió d’experts que els assistirà de manera més especialitzada per a la gestió de l’ajut.

El Red.es, és un altre fons europeu concebut per a fomentar i desenvolupar la societat de la informació, l’ús de les noves tecnologies i l’increment de la competitivitat. Alguns dels seus programes estan adreçats al comerç de proximitat per ajudar-lo a digitalitzar-se. En el marc d’aquestes ajudes es pot invertir en la creació de pàgines web, en la dinamització de les xarxes socials, en les vendes online o fins i tot en projectes de ciberseguretat.

El passat mes de març, el Ministerio de Asuntos Económicos yTransformación Digital va obrir una convocatòria per sol·licitar les primeres ajudes del Kit Digital, per a fomentar la digitalització de pimes. La convocatòria, dotada amb un pressupost de 500 milions d’euros, es distribuirà en bons de fins a 12.000 €, durant sis mesos o fins a exhaurir els fons.

FER UN COMENTARI

*