Inici Societat Vilanova del Camí incorpora dos agents cívics per sensibilitzar els propietaris de...

Vilanova del Camí incorpora dos agents cívics per sensibilitzar els propietaris de gossos

COMPARTIR

Els agents cívics informaran a peu de carrer a la ciutadania, tot passejant-se pel municipi. Durant aquesta primera fase de la campanya informaran sobre el cens d’ADN que vol elaborar l’Ajuntament vilanoví i també sobre les obligacions bàsiques dels propietaris de gossos.

Aquestes passen per xipar i censar els animals de companyia, un tràmit completament gratuït que es pot fer trucant a l’àrea de Sanitat i que permet fer el seguiment sanitari de l’animal o trobar-lo en cas de pèrdua.

També és obligatori portar-los lligats, tant a la via pública com al Parc Fluvial, i amb morrió si són de raça potencialment perillosa, que han de disposar de llicència.

Una altra de les obligacions bàsiques és mantenir l’espai públic net d’excrements i orins. Els propietaris han de recollir les femtes dels gossos, tant del carrer com dels pipicans, i diluir els orins amb una dissolució d’aigua i vinagre. Mentre duri la campanya, l’Ajuntament regalarà una ampolla plegable per facilitar la neteja dels orins. Es podrà recollir a les dues clíniques veterinàries vilanovines: Vilavet o ADN Veterinari.

Analítiques d’ADN gratuïtes per facilitar la identificació dels animals

D’altra banda, en el marc de la campanya, l’Ajuntament està promovent l’analítica de l’ADN dels gossos censats a Vilanova del Camí. A més, s’ha compromet a assumir el cost d’aquestes analítiques, que es poden fer a qualsevol de les dues clíniques autoritzades, fins el dia 30 de novembre. En cas d’adopcions o noves compres, els propietaris disposaran d’un mes per fer l’analítica sense cost.

Un cop realitzada, es podrà recollir a l’Ajuntament la placa identificadora amb codi QR que s’haurà de penjar al collar del gos i que permetrà identificar-lo.

Des de l’Ajuntament es farà un registre ADN dels gossos del municipi que, posteriorment, ajudarà a identificar els propietaris incívics que no recullin les femtes. Cal recordar que l’ordenança vigent inclou sancions que van de 300 a 700 € per incompliment de la normativa.

La campanya es va encetar amb l’enviament de 600 cartes als propietaris de gossos censats al municipi. També s’han editat tríptics informatius.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*