Inici Societat Vilanova del Camí impulsa un Pla Educatiu d’Entorn per millorar l’èxit educatiu...

Vilanova del Camí impulsa un Pla Educatiu d’Entorn per millorar l’èxit educatiu i la cohesió social

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha signat un conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per formalitzar el Pla Educatiu d’Entorn del municipi, una proposta educativa que vol donar resposta a les múltiples necessitats de la societat.

El Pla Educatiu d’Entorn persegueix, en essència, la millora de l’èxit educatiu per a tot l’alumnat en totes les dimensions: personal, acadèmica, social i laboral. Amb el seu desenvolupament es vol afavorir la convivència, la cohesió social, el foment de la llengua catalana i la creació i/o el manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

Aquest conveni serà vigent des d’aquest curs escolar fins l’acabament del curs 2022-2023. Per aquest curs 2020-2021 comptarà amb un pla específic per la millora de les oportunitats educatives (PMOE) que dotarà al municipi d’una aportació econòmica de 76.193€ per impulsar diferents mesures com tallers d’estudi assistit, la creació d’un Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari (SOAC), el finançament d’oportunitats educatives més enllà de l’escola i la cobertura dels agents professionals que hauran de coordinar i dinamitzar el Pla Educatiu d’Entorn.

En aquest sentit, el municipi també comptarà amb la figura d’Elisenda Rabell com a Assessora LIC del Departament d’Educació de la Generalitat que destinarà la meitat de la seva jornada a la posada en marxa del PEE a Vilanova del Camí.

Els Plans Educatius d’Entorn busquen donar una continuïtat i coherència entre els diferents àmbits educatius d’un territori coordinant així en un procés de treball i aprenentatge la tasca que venen duen a terme els centres educatius, les famílies, les entitats locals, els diferents serveis educatius i l’administració local.

“Tots aquests agents participen en la vida educativa dels infants i joves del municipi i posar l’alumnat al centre de l’assumpte des de totes les mirades, permetrà treballar des d’una lògica comuna que definirà els reptes compartits i servirà per aprendre conjuntament i repensar el que ja tenim” afirma Carles Palet, Tècnic d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i Coordinador del Pla Educatiu d’Entorn.

“Vilanova del Camí fa molts anys que vetlla per l’educació dels infants i joves i per la cultura del municipi, aquesta col·laboració donarà una nova empenta a tot el que s’ha estat treballant fins ara” apunta Elisenda Rabell, Assessora LIC del Departament d’Educació de la Generalitat

Així mateix, enguany el Pla Educatiu d’Entorn s’engega en paral·lel amb el Pla Local d’Educació que aquest passat mes de gener va constituir el Grup Motor per elaborar la diagnosi inicial entre els diferents departaments de l’Ajuntament i servirà com instrument per definir la política educativa municipal pels propers 4 anys.

“Fa anys que Vilanova del Camí va perseguint dotar el municipi dels plans estratègics necessaris per donar un salt qualitatiu en l’educació de petits i joves. Aquests requereixen un seguit de requeriments tècnics que hem pogut garantir per aquest curs 2020 – 2021 i els propers anys i, des del consistori, estem molt contents que es posi en marxa tant el Pla Educatiu d’Entorn com el Pla Local d’Educació ja que aquestes eines dotaran el municipi d’una resposta a curt, mitjà i llarg termini en matèria d’educació” destaca Eva Vadillo, regidora d’Educació, Joventut i Festes.

FER UN COMENTARI

*