Inici Destacats Vilanova del Camí acull una trobada de Junts a la Vegueria Penedès

Vilanova del Camí acull una trobada de Junts a la Vegueria Penedès

COMPARTIR

El Centre d’Innovació de l’Anoia de Vilanova del Camí va acollir el passat 2 de juliol la reunió de la Vegueria Penedès de Junts. L’acte va comptar amb la presència del president de l’executiva de vegueria, Robert Monzonís, els presidents de les executives comarcals de l’Anoia, el Garraf, l’Alt i el Baix Penedès, la Consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i afiliats i simpatitzants.

La primera part de l’acte va ser un balanç del mandat de l’executiva de vegueria, fins a l’actualitat, amb la intervenció del secretari d’organització, l’anoienc Jordi Carpi, i els presidents de les executives comarcals. Xènia Guàrdia, presidenta de l’executiva de l’Anoia, destacava l’impacte sobre el territori dels projectes de parcs eòlics i hortes solars en tramitació i ja existents com un dels grans reptes per la comarca.

En la seva intervenció, Ciuró defensava l’entrada de Junts amb ERC al govern de la Generalitat “per solucionar les necessitats del país: dèficit fiscal, d’infraestructures… que afecten a tots els ciutadans i que requereixen d’un govern estable, així com de la Vegueria Penedès (atur, salut, mediambient, infraestructures, despoblament rural…)”. La Consellera de Justícia va destacar “el paper de l’exili, la seva veu a Europa, els judicis a diversos països europeus i la resolució del Consell d’Europa” com a “clau” per la resolució de l’alliberament dels presos polítics. Finalment, va exemplificar com el dèficit fiscal va més enllà dels impostos ordinaris amb l’exemple de les taxes judicials, que no retornen a Catalunya tot i que la Generalitat és qui té les competències de Justícia.

 

FER UN COMENTARI

*