Inici Societat Vilanova del Camí acomiada Emilio Longarón

Vilanova del Camí acomiada Emilio Longarón

COMPARTIR

Respecte i admiració són les dues paraules amb les que es podria resumir el comiat que el poble de Vilanova del Camí li ha fet aquest dilluns al Dr. Emilio Longarón, Don Emilio. Centenars de persones han donat aixopluc i escalfor a la família del què va ser el primer metge de família del municipi que ha traspassat a l’edat de 94 anys.

La cerimònia de comiat, que s’ha oficiat a l’església de Sant Hilari, ha acabat amb la lectura de dos escrits per part de la família. En el primer, el seu fill Antoni, en nom de la família, ha glossat a partir d’un decàleg les virtuts del seu pare: alegria, bondat, professionalitat, rigor, formació, reconeixement… que han deixat palesa l’emprenta que deixen les bones persones.

Hèctor, un dels tres néts del Dr. Longarón: David, Héctor i Albert, també ha volgut acomiadar l’avi amb paraules d’agraïment i el convenciment que tot el que han après amb l’avi no se’ls oblidarà mai més.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí decreta dos dies de dol 

El decret signat per l’alcaldessa Noemí Trucharte declara dol oficial al municipi durant dos dies, des de les 12 h d’aquest dilluns fina a les 12 h del proper dimecres, 18 d’abril. Durant aquest temps queden suspesos els actes oficials al municipi i les banderes onegen a mig pal.

L’alcaldessa, en nom del consistori i del poble de Vilanova del Camí, ha expressat el seu més sentit condol a la família.

El primer metge de Vilanova del Camí 

El Dr. Longarón va ser el primer metge de Vilanova del Camí on va començar a exercir l’any 1966 i on va desenvolupar la seva trajectòria professional fins que es va jubilar. També va ser el director de l’Àrea Bàsica de Salut, just quan es va inaugurar l’any 1986.

Gran metge, gran persona i com molts vilanovins expressen a les xarxes socials, un metge de família que es va guanyar l’afecte dels pacients que el recorden de manera molt especial. L’alcaldessa Noemí Trucharte ha destacat l’esperit lluitador i col·laborador del Dr. Emilio Longarón, així com la seva estima pel municipi.

Des d’Esports també s’han sumat a les mostres de condol per la pèrdua del Dr. Longarón, una persona entranyable vinculada, juntament amb la seva família al món del futbol vilanoví. Camilo Grados, regidor de l’àrea diu que “el recordarem cada any, fidel, conjuntament amb la Sra. Emilia, la seva esposa, a l’entrega del trofeu que duia el seu nom”. Només en aquesta darrera edició degut al delicat estat de salut, va ser el seu net qui fa fer entrega del guardó en nom de la família.

El Dr. Emilio Longarón era soci i col·laborador del CF Vilanova. Es va ocupar de la revisió mèdica dels jugadors mentre va estar en actiu i quan es va jubilar, el club va fer-li un reconeixement posant el seu nom al campionat de futbol que es celebrava pels volts de la Festa Major de Vilanova. La primera edició del trofeu Dr. Longarón es va disputar l’any 1993.

Moltes persones han expressat a través de les xarxes la seva tristesa davant la pèrdua de Longarón. L’exalcalde Joan Vich, el recordava com “una persona entranyable, apreciada i respectada per tothom. El primer metge de Vilanova, obert i amatent sempre amb els seus pacients, present i col·laborador a la vida ciutadana i part indestriable de les nostres vides, que restarà en el record personal i col•lectiu de la comunitat”, diu Vich.

L’exalcaldessa Vanesa Gonzalez, també se n’ha fet ressò a les xarxes socials tot recordant Emilio Longarón com “una gran persona que tothom recordarà amb carinyo i afecte”

I la portaveu d’ERC-Som Vilanova, Meritxell Humbert també recordava “la dedicació i entrega que ens va mostrar el Dr. Emilio Longarón en la seva dilatada trajectòria professional i la seva col·laboració activa en el món de l’esport”.

A la memòria d’Emilio Longarón va estretament lligat el reconeixement a tota la família i el record a Emilia Calle, la seva esposa i qui durant molts anys va presidir la delegació vilanovina de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*