Inici Societat Veïns de la Torre de Claramunt reclamen canvis al sistema de recollida...

Veïns de la Torre de Claramunt reclamen canvis al sistema de recollida de residus

COMPARTIR

Uns 200 veïns de la Torre de Claramunt es van manifestar el passat 20 de juliol per reclamar canvis al sistema de recollida de residus. La marxa, entre la deixalleria i l’Ajuntament, pretenia fer arribar les queixes veïnals al govern municipal.

Un grup de sis veïns va poder accedir a l’Ajuntament per parlar amb l’alcalde i un regidor, lliurar-los un manifest i mostrar “el malestar dels veïns per la seva falta de sensibilitat a l’hora d’implementar un sistema mal estudiat i de manera precipitada”, segons expliquen els veïns convocants.

Els veïns es queixen que no s’ha atès la seva demanda de tornar al sistema convencional de contenidors mentre s’estudien els canvis, però celebren que els explicarà en reunions els resultats del sistema de recollida porta a porta i les “mesures s’implementaran per corregir les deficiències del sistema actual”, segons el relat dels veïns, que asseguren que “seguirem lluitant per un sistema digne”.

El manifest reclamava que “els responsables municipals escoltin els seus veïns, que són els que serveixen i pels que tenen el seu càrrec al consistori, i accedeixin a les seves reivindicacions legítimes sobre el sistema de recollida de residus”.

Els veïns lamenten que “aquest consistori ens ha faltat al respecte i ens ha fallat, quan ha decidit de manera unilateral, prendre la decisió d’implantar un sistema que, més enllà de si pot ser bo o no, no ha estat consensuat amb els veïns i està provocant malestar, enfrontaments, patiment i perjudici no solament als veïns d’una zona o d’una altra del municipi, sinó també a municipis i veïns dels voltants”.

El manifest reclama obrir un període de negociació entre l’ajuntament i veïns dels diferents nuclis per tal d’“avaluar la situació, veure les diferents inquietuds i reconduir la situació pel bé de tots els veïns” i sotmetre posteriorment aquesta opció a referèndum entre tots els veïns.

El text reclama que el benefici del major reciclatge es tradueixi en una reducció del rebut de la taxa d’escombraries.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*