Inici Societat La Torre de Claramunt recorda els soldats republicans afusellats durant la Guerra...

La Torre de Claramunt recorda els soldats republicans afusellats durant la Guerra Civil

COMPARTIR

El passat 7 d’abril, la Torre de Claramunt va acollir un emotiu acte en record dels soldats de l’Exèrcit Popular afusellats a la Torre de Claramunt durant la Guerra Civil.

L’acte de commemoració i dignificació va tenir lloc al cementiri municipal, un lloc carregat de simbolisme i memòria.

En un gest simbòlic profundament significatiu, es va descobrir un monòlit que quedarà permanentment ubicat al mateix cementiri, honorant la memòria dels soldats caiguts. A més, a totes les persones assistents se’ls va obsequiar amb una còpia de l’article d’investigació «La Fossa de la Torre de Claramunt: La Tomba de Set Soldats de l’Exèrcit Republicà», publicat a la revista «Parlem de Sarrià» el 2020, a càrrec de l’autora, Assumpció Vila qui va dur a terme la investigació històrica i social que ha resseguit els rastres d’aquesta tragèdia.

Així, l’acte va comptar amb la participació d’Assumpció Vila, autora de l’article, qui va oferir una visió detallada del seu treball d’investigació, així com amb les intervencions emotives de familiars dels caiguts. A més, també van participar Francesc Xavier Menéndez, director del Programa de Memòria Democràtica de l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona i Jaume Riba, alcalde de la Torre de Claramunt, tots ells destacant la importància de preservar la memòria històrica i reconèixer el sacrifici d’aquells que van lluitar per les seves conviccions.

La presència del músic, Ramon Redorta, que va interpretar melodies emotives amb la gaita, va contribuir a l’atmosfera solemne i respectuosa de la cerimònia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*