Inici Cultura La Tossa estrena la reforma del castell amb les Jornades Europees del...

La Tossa estrena la reforma del castell amb les Jornades Europees del Patrimoni

COMPARTIR

El passat cap de setmana es va dur a terme l’estrena de les obres realitzades a la torre reformada del Castell de La Tossa, activitat emmarcada en les Jornades Europees del Patrimoni.

Els actes van començar dissabte a la tarda amb una trobada dels Amics de La Tossa, conjunt de voluntaris que col·laboren activament amb la Fundació La Tossa i que fan possible el millor manteniment possible de l’entorn. Durant aquesta trobada es va dur a terme un homenatge a una de les persones que més ha vetllat pel Castell de La Tossa durant els darrers 25 anys, Joan Palomas. Precisament Joan Palomas va poder realitzar l’obertura simbòlica de la nova torre, on s’hi ha construït una nova passarel·la i una escala nova. Des del nou mirador aconseguit, es poden observar unes vistes immillorables sobre tota la Conca d’Òdena.

L’acte d’estrena de la nova torre i de reconeixement a Joan Palomas va comptar amb la presència de l’Alcalde montbuienc Jesús Miguel Juárez i la del regidor d’Urbanisme i Medi Ambient Adrià Castelltort, així com també hi van assistir els responsables de la Fundació La Tossa i tammateix hi va ser present el Mossèn de Santa Margarida de Montbui Josep Maria Pujol. Durant l’acte es va lliurar un clauer commemoratiu a Joan Palomas i també es va realitzar un brindis entre els assistents.

Els visitants “descobreixen” el nou Castell de La Tossa

L’endemà diumenge es va celebrar una jornada de portes obertes a la nova Torre del Castell, la qual va comptar amb diversos centenars d’assistents, que van complir amb els protocols sanitaris. L’activitat va permetre a la ciutadania accedir al nou mirador ubicat a la planta primera del Castell de La Tossa, fruit de la remodelació realitzada durant l’últim any, que ha suposat una inversió de 200.000 euros aportats per la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

*