Inici Destacats Teo Romero: ‘Apostar pel comerç de proximitat és una de les millors...

Teo Romero: ‘Apostar pel comerç de proximitat és una de les millors maneres de vertebrar el municipi’

COMPARTIR

Un cop finalitzada la Fira de la Multicultura i el Comerç, amb una bona valoració de les activitats, i, especialment, havent-se recuperat la Passarel·la del Comerç montbuienc, parlem amb l’Alcalde montbuienc Teo Romero sobre l’actualitat del municipi.

La Fira de la Multicultura ha coincidit enguany amb FirAnoia, i això no ha agradat als comerciants de Montbui…

Ha estat quelcom que no havia passat mai, bàsicament perquè nosaltres hem fet la nostra Fira, com sempre, el primer cap de setmana de maig, sempre a tocar de l’1 de Maig, el Dia del Treballador. En aquest cas, ha estat l’organització de FirAnoia qui ha canviat de dates… Sembla clar que per a alguns establiments pot ser un hàndicap, perquè poden solapar determinada clientela i perdre algun impacte comercial. És evident que FirAnoia va canviant de dates, reiteradament, i que caldria més col·laboració i coordinació per evitar que això es torni a repetir. Nosaltres tenim un públic fidelitzat i continuarem amb l’essència d’aquesta fira, que pretén mostrar especialmente els productes i serveis dels nostres establiments comercials. Són més de 20 edicions de Fira, i la recuperació de la Passarel·la, celebrada exitosament a Mont-Àgora, n’és un bon exemple.

Com valoreu la recuperació de la Passarel·la del Comerç ?

És una noticia important, i molt positiva per al nostre municipi. 21 establiments de la UEM van implicar-se de valent i van fer possible que divendres passat es recuperés aquesta activitat, que havia tingut molt èxit abans de la crisi, i que s’ha pogut recuperar i dignificar de la millor manera, en un espai com Mont-Àgora. La Passarel·la del Comerç de Montbui ha estat tot un èxit. 1200 persones, en les dues sessions que es van fer, van poder conèixer el bo i millor dels productes i serveis del comerç de proximitat de Montbui en una gala que tothom ha coincidit a valorar de forma molt positiva. Vull agrair la tasca realitzada pels organitzadors, presentadora, coreògrafs, l’esforç titànic del centenar llarg de voluntaris i de totes les persones que hi van treballar, així com també el paper dels diferents establiments participants i el de la Unió d’Establiments de Montbui que va impulsar des del primer moment el projecte.

Activitats com la Passarel·la Montbui ajuden a dinamitzar el petit comerç ?

Efectivament, activitats com la “Passarel·la Montbui” permeten que els petits comerciants mostrin els seus productes i serveis a un ampli ventall de públic i, a la vegada, fa que es conscienciï a la ciutadania perquè compri responsablement. Apostar pel comerç de proximitat és una prioritat, ja que és una de les millors maneres de vertebrar el nostre municipi, dotant de vida i activitat els carrers, creant riquesa i llocs de treball. I lògicament, això també genera una major pertinença i arrelament a Montbui.

Com valoreu en general la Fira de la Multicultura i el Comerç ?

Encara que el temps no ens va acompanyar en alguns moments, la participació a les activitats i el nivell de les mateixes ha estat bo, i així ho han reconegut els nostres veïns i els visitants que ens han acompanyat durant aquests dies. La Fira ha tingut elements culturals, festius, tradicionals, activitats per a petits i grans, dinars populars, la trobada de cotxes…Hem consolidat un programa d’activitats adreçat a tothom, amb uns espais relativament nous com són el Passeig Catalunya, MontMercat o Mont-Àgora.

Quines són les prioritats de la gestió municipal a Montbui ?

La nostra prioritat, un cop superats els anys més durs de la crisi económica, continua sent gestionar amb rigor els recursos que tenim, dotant als nostres ciutadans d’aquells serveis bàsics, i aconseguint la millor gestió possible de les instal·lacions i equipaments municipals. Continuem treballant, com hem fet durant tots aquests anys, racionalitzant els recursos des de la priorització dels temes socials. Des de l’Ajuntament de Montbui apostem per garantir serveis als nostres ciutadans que augmentin la seva qualitat de vida, en diferents àmbits, i sempre garantint l’accés als serveis bàsics a aquelles persones i col·lectius que més ho necessiten. Som un ajuntament progressista, que treballa dia a dia en el benestar dels montbuiencs i montbuienques.

Una línia d’ajuts de la Diputació de Barcelona permetrà dignificar diferents equipaments i espais municipals, com el Castell de La Tossa…

Durant les darreres setmanes hem rebut la confirmació d’uns ajuts valorats en total en 380.000 euros per poder millorar els equipaments i espais municipals. Aquestes subvencions són per a la intervenció al castell de la Tossa, amb 200.000 euros; la reparació de patologies i altres adequacions al pavelló esportiu de Can Passanals, amb 50.000 euros; les millores de l’espai i l’actualització tecnològica en la biblioteca municipal, amb 50.000 euros; la reparació de patologies a l’escola Antoni Gaudí, també amb 50.000 euros, i, finalment, la millora de serveis de Montmercat i instal·lació d’enllumenat a la pèrgola que tindrà un cost de 30.000 euros. Aquestes actuacions s’implementaran durant l’any 2019.

Quina és la salut econòmica de l’Ajuntament ?

L’Ajuntament de Montbui té una molt bona salut econòmica. La xifra de deute de la institució és molt baixa, i durant aquest 2018 tenim com a objectiu econòmic poder eliminar el deute econòmic amb els bancs. Durant el darrer exercici hem tingut un superàvit de més de 4 milions d’euros, fruit dels pagaments que estaven pendents d’ altres administracions i també per l’acurada gestió econòmica que fem. La rigorositat en la gestió és la que ens ha permès fer nous serveis i equipaments sense condicionar ni hipotecar les finances municipals. No hem estirat mai més el braç que la màniga, i no ho farem. La gestió responsable dels recursos és una característica dels nostres governs.

Un any 2018 amb importants obres i actuacions que milloraran el municipi…

Des de l’Ajuntament estem treballant perquè tirin endavant importants projectes de millora en infraestructures. En el pressupost d’aquest 2018 hi hem destinat 2’6 milions d’euros. Un dels projectes més importants serà el futur Parc Fluvial de Montbui, un nou pulmó verd de 80.000 metres quadrats just a l’entrada del Nucli Urbà. El nostre objectiu és que en uns mesos poguem encetar-hi els treballs. També volem executar una via verda que unirà el Nucli Antic i el Nucli Urbà, farem la remodelació de la plaça del Pi, el projecte d’urbanització del carrer Sant Jaume-carrer La Tossa. Continuem transformant Montbui, amb actuacions necessàries, i aconseguint el màxim finançament possible d’altres administracions, quelcom que és del tot necessari en un municipi com el nostre.

FER UN COMENTARI

*