Inici Destacats Susila Cruyff i Joan Laporta inauguren el Cruyff Court de Vilanova del...

Susila Cruyff i Joan Laporta inauguren el Cruyff Court de Vilanova del Camí

COMPARTIR

La presidenta de la Fundació Cruyff, Susila Cruyff; el president del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Joan Laporta; el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació “la Caixa”, Xavier Bertolín, i l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, van inaugurar dimarts el Cruyff Court Vilanova del Camí amb la intenció de promoure l’esport entre els infants i joves de la localitat.

Johan Cruyff va estar molt present a Vilanova del Camí on es va honorar la seva figura com a jugador i entrenador però també el seu llegat, generós i valent. La seva filla, Susila Cruyff, que presideix la Fundació Cruyff, va recordar l’encàrrec del seu pare.

Aquesta iniciativa inclou la construcció, el manteniment i la dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts a tot Catalunya, projecte en el qual es dona prioritat a zones desfavorides per fomentar la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport. En el cas del Cruyff Court Vilanova del Camí, hi col·labora també l’Ajuntament.

El director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació “la Caixa”, Xavier Bertolín, va destacar la col·laboració de tres entitats privades que han estat capaces de posar-se d’acord per impulsar un projecte social que va més enllà de la pràctica esportiva.

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d’ús lliure que tenen com a propòsit fomentar l’esport i inculcar valors com ara la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, i també aconseguir prevenir el sedentarisme i l’obesitat infantil.

La participació de Joan Laporta en la inauguració de la Cruyff Court de Vilanova del Camí va aixecar una gran expectació també entre els mitjans de comunicació que esperaven alguna declaració del president sobre el futur del Barça. Laporta no va parlar de Koeman ni d’altres afers del Barça, però es va mostrar optimista pel que fa al futur del Barça.

Noemí Trucharte, l’alcaldessa de Vilanova del Camí, va mostrar-se satisfeta i orgullosa de comptar amb un d’aquests 15 camps, ja que és una instal·lació molt important per Vilanova del Camí.

L’alcaldessa, en nom de la ciutat va donar les gràcies a la Fundació Cruyff, a la Fundació La Caixa i a la Fundació Barça per compartir aquest projecte amb Vilanova del Camí. I també va agrair a les escoles i a l’institut, així com al CFS Vilanova i el CE Anoia la seva predisposició i la seva complicitat per celebrar amb èxit aquest acte.

La Fundació Cruyff impulsa dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, l’objectiu del qual és que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

En aquest sentit, la Fundació ha format ja dos monitors que seran els encarregats de formar pròximament altres joves del municipi amb l’objectiu de dinamitzar el camp.

Amb el de Vilanova del Camí ja hi ha 15 Cruyff Court a Catalunya

El camp inaugurat a Vilanova del Camí se suma al Cruyff Court Jordi Alba de L’Hospitalet de Llobregat, el Cruyff Court Manel Estiarte de Manresa, el Cruyff Court Sergi Roberto de Reus, el Cruyff Court Ronald Koeman de Sant Vicenç dels Horts, el Cruyff Court Andreu Fontàs de Banyoles, el Cruyff Court Ronaldinho de les Roquetes, el Cruyff Court Gerard Piqué de Sant Guim de Freixenet, el Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, el Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès, i el Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur. L’embrió d’aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández de Terrassa, que va posar els fonaments de l’acord.

FER UN COMENTARI

*