Inici Societat El roure de les Pinedes de l’Armengol, declarat arbre d’interès comarcal

El roure de les Pinedes de l’Armengol, declarat arbre d’interès comarcal

COMPARTIR

El ple del Consell Comarcal de la Torre de Claramunt va aprovar la declaració del roure de les Pinedes de l’Armengol arbre d’interès comarcal en resposta a la sol·licitud que va formular l’Ajuntament de la Torre de Claramunt, que considera que el roure té importància patrimonial i paisatgística.

L’arbre té, aproximadament, 400 anys de vida i està situat al peu de la Font de l’Armengol, a la Torre de Claramunt. Les dimensions i la presència del roure el fan molt important des del punt de vista paisatgístic i patrimonial, segons l’informe d’Árbol, Investigación y Gestión SL. El document considera que les obres antigues i noves que s’han realitzat a la zona han provocat una situació de davallada en els roures que generarà la mort de força branques i proposen millorar les condicions del sòl de la zona i podar les branques menys debilitades.

Les arbredes d’interès comarcal catalogades per la Generalitat de Catalunya es consideren protegides, cosa que implica la prohibició de tallada i arrencada total o parcial, així com de malmetre-les per qualsevol mitjà.

FER UN COMENTARI

*