Inici Destacats Els regidors de Masquefa acusats del forat econòmic de l’Alzinar defensen la...

Els regidors de Masquefa acusats del forat econòmic de l’Alzinar defensen la seva innocència amb un informe que avalua l’estat financer de l’entitat

COMPARTIR

Xavier Pérez i Oriol Satorre, regidors de Masquefa per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Daniel Guitérrez, regidor per part del Partit Socialista de Catalunya (PSC) van presentar en una roda de premsa celebrada ahir a la tarda un informe elaborat per la consultoria Faura Causas encarregat per ells que analitzava els exercicis financers dels últims anys que havien estat a la Junta de l’Alzinar i l’auditoria que declarava que l’Alzinar es trobava en estat d’insolvència. Els tres “volien desmentir les acusacions alcalde a través mitjans de comunicació municipals” contra ells.

El passat mes de febrer, l’alcalde del municipi, Xavier Boquete, va assenyalar als a regidors i ex membres de la Junta (menys Daniel Guitérrez, que era gerent, carrer del qual va dimitir l’octubre del 2014) com a culpables del forat econòmic de l’Alzinar a través de la pàgina de l’Ajuntament. A la mateixa notícia, com explica Xavi Pérez, també s’explicava que “l’Ajuntament garantia el pagament d’un crèdit per mitjà d’un conveni signat amb l’Alzinar per evitar-ne la dissolució”.

El regidor republicà també afegeix que la mateixa informació també apuntava que “la nova junta de l’Alzinar informava d’una auditoria de comptes externa que concloïa que l’Alzinar estava en un clar estat d’insolvència que havia de portar-lo a un pre-concurs de creditors”.

Els tres regidors es defensen amb un informe de la Consultoria Faura Casas

Els acusats van portar proves físiques a la roda de premsa per argumentar els seus missatges. Van aportar documents oficials que certificaven que ells van abandonar l’entitat el març del 2015 i a més, i al qual van donar més rellevància un informe de la Consultoria Faura Casas que estudiava tant l’auditoria que havia presentat la nova Junta de l’Alzinar, tant els exercicis financers dels últims anys que havien format part de la Junta de l’Alzinar.

Xavi Pérez explicava que segons aquest informe, l’auditoria presentada per l’Alzinar “no es pot considerar una auditoria perquè no està compleix cap normativa d’auditoria de comptes vigents ni mostra cap signatura visible de qui l’ha dut a terme. A més, a l’informe i l’annex (dues parts diferenciades de l’auditoria) apareixen xifres diferents que varien el càlcul fins 40.000 euros”.

Sobre l’anàlisi dels exercicis financers de quan formaven part de la Junta, l’informe diu que “no mostra xifres deutores significatives i el cash flow és positiu, per tant la tresoreria manté una situació estabilitzada de signe positiu”. Xavi Pérex conclou que “el forat econòmic no es pot demostrar ni amb l’auditoria perquè els càlculs estan fets amb imprecisions manifestes; ni amb l’anàlisi econòmic dels nostres anys”.

Posen en dubte l’estat d’insolvència de l’Alzinar

El regidor del partit republicà va ensenyar l’auditoria, que constava de tres pàgines i segons ell mateix, estava titulada com a “informe financer”. L’acusat deia que “s’hi ha deixat de comptar contractes, factures i actius. I a més, no té en compte el mes de desembre, que és quan es tanca l’exercici. Només analitza fins al novembre”.

Satorre declarava que “no entenc com poden declarar l’Alzinar en estat d’insolvència”. Per explicar-ho, detallava que “ells parlen de diversos fons de maniobra negatius, però una entitat amb més d’un milió d’euros de patrimoni, 250.000 de facturació i un cash-flow positiu, no entenem com es pot dir que és insolvent. El fons de maniobra en el nostre exercici financer és de 4.000 euros negatius, però en una entitat amb el patrimoni i la facturació de l’Alzinar, aquesta xifra és irrisòria. A més, no expliquen en cap moment els motius que poden portar a un concurs de creditors”.

Ell mateix va voler defensar la seva activitat recordant algunes xifres dels seus anys a la Junta. “Vam començar amb un capital de 1,2 milions i vam acabar amb el mateix. Els ingressos van créixer un 30% i el cash flow un 72%”.

Els regidors hi veuen un rerefons polític

Daniel Guitérrez concloïa, després de les explicacions dels seus companys que “podem desmentir les dades i acusacions del senyor alcalde”. El socialista apuntava que “som la oposició, proposem alternatives i controlem el govern i per això en nostre nom apareix en aquestes informacions difamatòries”.

Guitérrez va afegir que “estem aquí per l’estratègia d’assetjament i por del senyor Boquete, que en fa ús contra particulars o entitats quan es posen en contra dels seus interessos particulars. Aquí a Masquefa col·lectius, empreses, partits polítics i veïns han estat atacats o esborrats de la vida pública quan algú es posa contra els seus interessos”. El regidor va acabar amb un missatge reivindicatiu: “l’oposició ni pot estar callada ni pot tenir por. Lluitarem pel millor futur possible de Masquefa”.

 

FER UN COMENTARI

*