Inici Societat Reconeixement a Vilanova del Camí i Capellades per l’administració digital

Reconeixement a Vilanova del Camí i Capellades per l’administració digital

COMPARTIR
L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha estat un dels premiats.

L’Administració Oberta de Catalunya va fer lliurament, el passat dijous, dels reconeixements als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la implantació de l’administració digital a les seves organitzacions.

L’AOC, ha tornat a premiar, per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Vilanova del Camí pel seu grau de digitalització que es troba segons ha comunicat l’Administració Oberta de Catalunya “entre els més destacats”.

Els Reconeixements de l’Administració Oberta de Catalunya s’han lliurarat aquesta tarda en el marc del II Congrés de Govern Digital que té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. En el cas de l’ajuntament vilanoví, ha estat per ser un dels 10 ajuntaments catalans de la franja de 5.000 a 20.000 habitants que han destacat en la tasca de digitalització de l’administració. En aquesta franja el primer lloc se l’ha emportat Roses i el segon Tremp. Al mateix grup de poblacions en aquesta franja de nombre d’habitants també ha estat reeconeguda una altra població anoienca, Capellades. El Consell Comarcal de l’Anoia també ha rebut un reconeixement per la seva tasca en l’administració electrònica.

En nom de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, ha recollit el guardó el regidor de Joventut i Participació Ciutadana, Sergi Pérez, que ha assistit a la cerimònia acompanyat per la Cap de Comunicació, Marissa Martínez i Esmeralda Morerres, tècnica-locutora de l’àrea de Comunicació de l’Ajuntament.

Aquest reconeixements s’atorguen en base als indicadors objectius que recull el Consorci AOC analitzant les webs dels ens locals i l’ús dels serveis del Consorci AOC i que es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya. Al web del Consorci AOC es pot consultar la metodologia i els indicadors específics que s’han seguit i que responen a les següents categories: Pel que fa els ajuntaments: menys de 1.000 habitants; de 1.001 a 5.000 habitants; de 5.001 a 20.000 habitants; de 20.001 a 50.000 habitants i més de 50.000 habitants. També s’atorga un reconeixement als Consells Comarcals.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va crear l’any 2012 la seu electrònica, a partir d’una plataforma de l’AOC, que va permetre integrar tots els tràmits i gestions online que l’ajuntament ofereix a la ciutadania. Des d’aleshores, el web de la corporació ha anat incorporant un seguit de millores tècniques i digitals amb l’objectiu de fer una administració més propera al ciutadà, més àgil i eficient.

L’any passat, l’AOC, ja premiar a l’Ajuntament vilanoví amb el primer premi, exaequo amb Malgrat de Mar, destacant així l’esforç de Vilanova del Camí per digitalitzar l’administració i apropar-la a la ciutadania.

FER UN COMENTARI

*