Inici Política El PSC Anoia celebra que els pressupostos de la Generalitat incorporin algunes...

El PSC Anoia celebra que els pressupostos de la Generalitat incorporin algunes de les seves propostes

COMPARTIR
El recolzament al Parc del Neandertal de Capellades és una de les esmenes incorporades.

El treball realitzat per les agrupacions socialistes de l’Anoia davant la redacció dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2017 ha tingut uns resultats positius per la comarca, segons el PSC anoienc. Les esmenes presentades pels socialistes permeten que aquest any es puguin finançar actuacions importants. Els àmbits on s’han centrat les esmenes són: sanitat, educació, infraestructures, desenvolupament econòmic i territorial i turisme.

Destaquen les següents esmenes que han estat aprovades, tot i que amb el vot contrari de Junts Pel Sí:

Preveure el projecte de circumval·lació de Piera, de Vallbona d’Anoia i el desdoblament de la carretera B-224 Martorell -Masquefa – Capellades

Garantir la dotació pendent que té la Generalitat amb l’Ajuntament d’Òdena en quant al Pla de Barris.

Garantir el recolzament al projecte del Parc Prehistòric Neanderthal de Capellades.

Garantir el servei de metge al consultori de Vallbona d’Anoia tots els dies de la setmana.

Preveure els accessos i connexió de la Ronda Sud amb la ciutat d’Igualada .

Garantir la redacció del Pla de Serveis de Transport Públic de la comarca de l’Anoia, incloent la connexió amb transport públic dels polígons industrials, logístics i de serveis del territori.

Habilitació d’una partida de fins a 350.000€ per a la construcció de clavegueram al barri de Can Mussarro del municipi de Piera.

Habilitació d’una partida de fins a 800.000€ per l’electrificació del polígon industrial de Vallbona d’Anoia.

Garantir els recursos per la concertació de més places de la Residència Guasch de Capellades i altres residències i Centres de Dia de la comarca de l’Anoia.

Garantir el foment del turisme rural a l’Alta Anoia.

Aquest conjunt d’esmenes milloren sensiblement el finançament deficient que l’Anoia ha vingut patint des de l’any 2011, amb els primers pressupostos del President Mas i en endavant.

Els socialistes anoiencs acusen els grups parlamentaris de Junts Pel Sí i Ciutadans d’haver rebutjat “iniciatives necessàries pel nostre territori”, com la presentació el primer trimestre del 2017 un Pla de Salut Pública sanitari i sociosanitari als Consells d’Alcaldes del sector sanitari Anoia, la redacció del projecte executiu de l’Eix Transversal Ferroviari, i les connexions de la comarca i un pla de xoc de foment de l’economia i l’ocupació a la comarca de l’Anoia.

El PSC Anoia lamenta que el vot conjunt de Junts pel Sí i Ciutadans no ha afectat només a l’Anoia, sinó que “600 esmenes que aportaven millores a tots els territoris i molts municipis catalans han estat rebutjades en aquest pressupost, tot i que havien estat aprovades en les comissions”. Per als socialistes anoiencs, “l’error comés per JxS i Ciutadans condemnen l’estabilitat de Catalunya i no menys important, menyspreuen una part important els interessos de l’Anoia”.

FER UN COMENTARI

*