Inici Destacats Prop de 800 establiments de la Conca d’Òdena reben ajuts per compensar...

Prop de 800 establiments de la Conca d’Òdena reben ajuts per compensar els efectes de la crisi de la Covid-19

COMPARTIR

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) va sol·licitar a la Generalitat de Catalunya una subvenció per a la reactivació del comerç i dels serveis de la Conca tant fortament afectats durant el confinament. Així, el Departament d’Empresa i Coneixement va transferir al Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), ens competent de promoció i l’impuls del sector comercial, la quantitat d’1.500.000 d’euros, per destinar-lo a la reactivació del comerç dels 7 municipis que integren la MICOD.

Del total de la subvenció, s’ha destinat un milió d’euros a subvencions directes als comerços i activitats d’hostaleria i restauració de la Conca d’Òdena, a fi de compensar els efectes negatius derivats del Covid-19; beneficiant a un total de 773 comerços de la Conca, dels quals 763 perquè es van veure obligats a tancar i 10 perquè van veure reduïda dràsticament la seva facturació.

El mig milió restant de la subvenció es destina a altres actuacions per tal d’ajudar a la represa, recuperació i reactivació de les seves activitats econòmiques; que es duran a terme per part de la mateixa Mancomunitat, els 7 Ajuntaments de la Conca d’ Òdena i les Entitats de l’àmbit del comerç del nostre territori.

En el cas de la MICOD, a més de les ajudes directes, s’han creat campanyes dirigides a promocionar el comerç local i la restauració, campanyes que s’han anat adaptant a la situació i mesures marcades, amb el missatge “Ara més que mai, jo compro a casa” a fi de sensibilitzar a la població sobre la importància de la compra de proximitat.

Davant les noves mesures i restriccions activades la darrera setmana s’ha activat una nova acció amb el lema “Vens o Vinc” per promoure els serveis de lliurament a domicili i per emportar-se de l’oferta culinària dels restaurants de la Conca.

Paral·lelament a les campanyes, s’ha treballat en la web concacomerç.cat, una plataforma de serveis, en què el comerciant pot donar visibilitat i promocionar el seu negoci, i la ciutadania pot consultar els diferents comerços de la Conca, les seves promocions i esdeveniments. També inclou una àmplia oferta de restauració i un apartat amb propostes d’oci, cinema, actes culturals, activitats lúdiques, entre d’altres.

A més, una altre de les accions realitzades, ha estat la formació. En aquest sentit també s’han dut a terme diferents cursos en línia gratuïts adreçats als comerciants i emprenedors locals. S’hi ha tractat temes com els nous models de comerç i les eines digitals. Han tingut una molt bona acollida, amb la participació d’unes setanta persones cadascun i, per això, ja s’està estudiant programar noves propostes.

FER UN COMENTARI

*