Inici Societat La Pobla de Claramunt congela les taxes i els impostos municipals per...

La Pobla de Claramunt congela les taxes i els impostos municipals per l’any vinent

COMPARTIR

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt mantindrà els seus preus públics, taxes i els coeficients que regulen els impostos municipals l’any vinent en els mateixos nivells que aquest 2021. Aquesta decisió ha estat presa des de l’equip de govern amb la voluntat de no carregar les economies familiars en l’actual moment de recuperació dels efectes de la pandèmia. D’aquesta manera es manté la tònica que ja es marcava per l’actual exercici tot i la incertesa generada al voltant de la reforma de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), la coneguda com a plusvàlua, i l’increment de preus que també podria afectar les arques públiques.

Bonificacions

Paral·lelament, cal destacar que es mantenen les bonificacions establertes, algunes tan significatives com les incloses l’any passat: la rebaixa de l’IBI del 50 % durant 3 anys per la instal·lació a la llar de sistemes per a l’aprofitament de l’energia fotovoltaica o tèrmica o la baixada del 20 % de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) per a aquelles empreses del municipi que incrementin en un 10 % la seva plantilla amb contractes indefinits.

Pel que fa a l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) es continua bonificant el 75 % per als vehicles totalment elèctrics i el 50 % per a la resta de vehicles que utilitzen tecnologies que redueixen les emissions de gasos contaminants.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*