Inici Destacats El ple de Vilanova del Camí aprova demanar a la Fiscalia que...

El ple de Vilanova del Camí aprova demanar a la Fiscalia que investigui la gestió a la residència Amavir

COMPARTIR

El ple municipal de Vilanova del Camí ha aprovat demanar a la Fiscalia Provincial de Barcelona que obri diligències sobre la gestió de la pandèmia de la Covid-19 a la residència Amavir de Vilanova.

La moció va ser presentada inicialment pels grups que formen el govern municipal -PSC i Junts per Vilanova-, als que també es va sumar Vilanova Alternativa. Tots tres grups, a més d’ERC, van votar a favor mentre Vilanova 365 es va abstenir.

La portaveu socialista Eva Maria Vadillo va argumentar la moció, que després de contextualitzar la situació va inicidir en l'”impacte devastador” del coronavirus a les residències geriàtriques i en les “tràgiques conseqüències” a la residència vilanovina, que han generat “gran preocupació entre la ciutadania”.

Vadillo ha explicat que l’objectiu del consistori és poder oferir als familiars dels afectats i a la ciutadania “una visió clara i objectiva sobre la situació viscuda” que pugui contribuir “a que s’adoptin les mesures necessàries per millorar la capacitat de resposta davant una crisi com aquesta”.

La regidora del govern municipal considera que des dels ajuntaments “hem de contribuir a donar garanties i tranquil·litat a la ciutadania”, especialment en aquells serveis que utilitzen les persones més vulnerables. Tot plegat, “sense pressupossar responsabilitats de ningú, però tampoc defungint-les”.

Vanesa González: “ara no és el moment de criminalitzar el centre”

La portaveu de Vilanova 365, Vanesa González, va argumentar l’abstenció de la seva formació dient que, malgrat que el govern els havia informat de l’evolució de la situació a la residència, no disposaven de la versió dels fets per part del centre. González argumentava al ple que “han estat uns moments molt difícils per tothom, especialment pels centres geriàtrics, i la residència de Vilanova no ha estat un cas especial dins de tota la causística que hi ha hagut al país i al món”.

Vanesa González considera que ara “no és el moment de criminalitzar el centre de Vilanova del Camí” i ha afegit que “estem segurs que tothom ha fet el que bonament ha pogut en aquestes circumstàncies tan extraordinàries, sobretot per salvar la vida de les persones que tenien al seu càrrec”. Si es demostren irregularitats en la gestió, la portaveu de Vilanova 365 conclou que “ja serà el moment de dir la nostra”.

A hores d’ara, la Fiscalia investiga la gestió de la pandèmia en 11 residències geriàtriques del conjunt de Catalunya.

FER UN COMENTARI

*