Inici Destacats OK Diario utilitza un rap per acusar d’adoctrinament l’institut de Masquefa

OK Diario utilitza un rap per acusar d’adoctrinament l’institut de Masquefa

COMPARTIR

L’Institut de Masquefa ha estat ara l’objecte de les acusacions d’adoctrinament que rep l’ensenyament català per part de diferents àmbits de l’Estat. La publicació OK Diario ha acusat el professorat de l’institut anoienc d’haver posat com a exemple als alumnes “una cançó d’homenatge a un separatista català condemnat per enaltiment del terrorisme” a l’hora de composar un rap.

El tema al que fa referència el diari digital d’Eduardo Inda és “Homenaje a Xirinacs”, un tema del raper Aran Wondy i un altre titulat “La Llengua”. El fet que l’activista Lluís Maria Xirinacs fos condemnat el 2005 per enaltiment del terrorisme és el que empeny la publicació a dir que “el cóctel separatismo-ETA-rap no es algo extraño en los últimos años”. I de retruc, a incloure l’institut de Masquefa al mig d’aquesta combinació.

Les Joventuts Socialistes de l’Anoia han sortit en defensa de l’institut masquefí a través d’un comunicat on expliquen que “l’activitat que realment es va dur a terme va ser una activitat literària on els alumnes havien de fer un rap català” i que “en cap cas” se’ls va posar cap exemple ni se’ls va inspirar en cap autor “separatista català o proetarra”.

Les joventuts del PSC remarquen que “els alumnes van haver de compondre ells mateixos i partint dels esquemes que ells volguessin un rap que no tenia ni perquè tenir vinculacions polítiques”.

El col·lectiu també mostra el seu suport a professorat i alumnes de l’IES de Masquefa i lamenten que les informacions difoses per OK Diario “només pretenen trencar l’harmonia i la cohesió de l’institut de Masquefa i dels seus alumnes”.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*